Спасовски: Биће откривено ко је махао заставом “велике Албаније”

0

Спасовски: Биће откривено ко је махао заставом “велике Албаније”.

Министар унутрашњих послова Северне Македоније Оливер Спасовски изјавио је да очекује да ће бити откривен идентитет особе која је у Тетову махала заставом “велике Албаније” у току посете премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија.

Застава с мапом такозване велике Албаније која обухвата делове Северне Македоније, Црне Горе, Србије и Грчке, вијорила се на концерту који је на централном градском тргу организовала Општина Тетово 12. августа поводом приватне посете Куртија.

Прочитајте још:  Прошао кроз пакао због руске заставе: Исповест цивила који је успео да побегне од укронациста (видео)
Министарство унутрашњих послова објавило је 18. августа фотографију човека који је махао заставом на тргу у Тетову и позвало грађане да јаве полицији ако га примете или имају неку информацију.

Спасовски је поновио да човек који је то урадио није запослен у Министарству унутрашњих послова Северне Македоније, како су објавили неки медији, али је рекао да његов идентитет још није познат.

“Имамо информације које већ прикупљају колеге и из Сектора унутрашњих послова Тетово и на нивоу МУП-а. Мислим да ће бити утврђен идентитет ове особе. Класификација је свакако кривично дело према препорукама јавног тужиоца и на основу тога ће бити предузете одговарајуће мере”, рекао је Спасовски новинарима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он додаје да је на скупу у Тетову било и људи који нису држављани Северне Македоније и да, ће, ако се утврди да је реч о страном држављанину, бити расписана међународна потерница и искоришћени сви законски механзми да случај буде решен.

Прочитајте још:  Хрватске тајне службе као у паралелом универзуму: великосрпски екстремизам против ширења ЕУ и НАТО
Спасовски је тако одговорио на питање о томе да ли се можда ради о грађанину Косова, које је до сада одбацивало захтеве Скопља за естрадицију оних који су оптужени у Северној Македонији.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *