Америка приближава војну инфраструктуру границама Русије и Кине

0

Сједињене Америчке Државе ради очувања имагинарне хегемоније, проширују своју војну инфраструктуру у азијско-пацифичком региону, приближавајући је границама Русије и Кине, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

„Потребно је споменути, да у циљу очувања своје имагинарне хегемоније САД настављају да провоцирају напетости и нестабилности у азијско-пацифичком региону“, рекао је он у руском граду Магадан на састанку о безбедности Далеког истока Русије.

Према његовим речима, Вашингтон без икакве церемоније шири војну инфраструктуру и приближава је границама Русије и Кине.

Секретар Савета безбедности Русије је подсетио да су САД формирале војни савез АУКУС (САД, Велика Британија, Аустралија), као и да разматрају могућности испорука наоружања Тајвану и формирања новог савеза „тихоокеанске четворке“, коју би чиниле: САД, Јапан, Аустралија и Филипини

Како је раније „Кјодо“, Аустралија, САД и Јапан ће 23. августа одржати војно-морске вежбе у Јужно-кинеском мору. Руски амбасадор наводи да ће три земље послати велике војне бродове у рејон Филипина.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *