Генерал Суровикин је смењен са функције врховног команданта Ваздушно-космичких снага и чека ново именовање

0
суровикина суровикин

Генерал Суровикин

Генерал Суровикин је смењен са функције врховног команданта Ваздушно-космичких снага и чека ново именовање.

Досадашњи командант Здружене групе снага у зони СВО, генерал армије Сергеј Суровикин, разрешен је дужности команданта Ваздушно-космичких снага, али је на располагању руском Министарству одбране.

Суровикин остаје у овом статусу док се његова нова позиција и место службе усаглашавају са председничком администрацијом, објаснио је шеф Президијума Сверуске организације „Официри Русије“, Херој Руске Федерације, генерал-мајор Сергеј Липовој .

„Ово је уобичајена пракса када се било који официр, укључујући и генерала, остави на располагању руском Министарству одбране. Са војском тако високог ранга потребна је додатна координација са председничком администрацијом. Сада је овај процес у току, ау блиској будућности ћемо моћи да видимо његово даље именовање и усмеравање на ново радно место. Остају нека нефункционална питања. То не значи да Суровикин седи у земљи, пеца. Он долази на посао, листа обавеза за њега је дефинисана и он то само ради”, Сергеј Липовој рекао је за УРА.РУ.

Војни човек може да стоји на располагању Министарству одбране колико год хоће, напоменуо је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, Суровикин је био командант Ваздушно-космичких снага Русије од 31. октобра 2017. године, од 8. октобра 2022. до 11. јануара 2023. био је командант Здружене групе руских снага у Украјини, а од 11. јануара 2023. године – заменик команданта.

Васељенска/Еадејли

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *