ПРИГОЖИН: Вагнер чини Африку слободнијом

1
вагнер вагнера

Вагнер (Olga MALTSEVA / AFP)

На видео снимку који је објављен на Телеграм каналима повезаним са паравојном организацијом Вагнер, оснивачи и власник Вагнера Јевгениј Пригожин, одевен у борбену опрему, изјавио је да његова организација чини Африку “слободнијом”.

Верује се да је Вагнер у Африци, где има уносне пословне интересе, распоредио хиљаде својих бораца, а међу афричким земљама у којима су активни припадници Вагнера су Мали и Централноафричка Република (ЦАР), државе у којима их групе за заштиту људских права и УН оптужују за ратне злочине, наводи Би-Би-Си.

Велика Британија је прошлог месеца увела санкције двојици руководилаца Вагнерових операција у ЦАР, оптужујући их за мучења и убијање цивила.

САД су такође оптужиле Вагнерове борце да су се обогатили незаконитим пословима са златом на Афричком континенту.

У објављеном видеу Пригожин каже да Вагнер истражује минерале, као и да се бори против исламистичких екстремиста и других криминалаца.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Правда и срећа за афрички народ. Ми смо ноћна мора за Исламску државу, Ал-Каиду и друге бандите”, поручио је Пригожин и нагласио да ће Вагнер наставити да испуњава постављене задатке.

“Обећали смо да ћемо успети”, рекао је у видео поруци Пригожин.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ПРИГОЖИН: Вагнер чини Африку слободнијом

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *