У Атини на захтев председника Вучића избачена одредба о позиву на увођење санкција Русији

2

На захтев председника Србије Александра Вучића на неформалној вечери за лидере Западног Балкана у Атини у завршној Декларацији није усвојена одредба о позиву на увођење санкција Русији, преноси Спутњик.

Како наводи овај портал, у завршној Декларацији је требало да се лидери усагласе о позиву на увођење санкција против Русије.

 

Вучић је, уочи вечере, указао да од свих земаља чији су представници позвани на вечеру једино Србија није увела санкције Русији.

Неформалној вечери коју је организовао грчки премијер Киријакос Мицотакис, поред Вучића, присуствовали су председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, председник Европског савета Шарл Мишел, председник Црне Горе Јаков Милатовиć, премијер Северне Македоније Димитар Ковачески, премијер Хрватске Андреј Пленковић, румунски и бугарски премијери Марсел Чолаку и Томислав Дончев, председница Министарског савета Босне и Херцеговине Борјана Кришто, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти и украјински председник Володимир Зеленски.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “У Атини на захтев председника Вучића избачена одредба о позиву на увођење санкција Русији

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *