Ево шта се ухапшеном српском певачу у Хрватској ставља на терет

0

Рајко Лалић

Певач Рајко Лалић (63) ухапшен је у Kнину због, како наводе хрватски медији, повреде угледа Републике Хрватске. Иначе, Лалић је певач музичке групе “Српска тромеђа”, која је настала још 1995. године и има 20 албума.

Овај бенд углавном наступа на локалним манифестацијама у Хрватској, као што је фолклорна манифестација “Село Тромеђе” у Стрмица код Kнина.

Kако пишу хрватски медији, полиција је спровела истрагу у оквиру које је установљено да је осумњичени изводио песме из 1995. године у којима се Република Хрватска изврће руглу и јавно омаловажава.

Kако даље наводе поменути медији, певач је у оквиру тог наступа носио одређене знакове и одевне предмете који показују припадност непостојећој територијалној творевини, што је завршило и на друштвеним мрежама и тиме је прекршен члан 5 закона о прекршајима против јавног реда и мира”.

Осумњичени је предан притворском надзорнику Полицијске управе шибенско-книнске док је кривична пријава достављена Општинском државном тужилаштву у Шибенику и против њега ће бити поднет и Оптужни приједлог, наводе хрватски медији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

(црна-хроника.инфо)

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *