СЈАЈ И БЕДА ПРОЗАПАДНИХ НВО: Погледајте каквa промена у само пола године (ВИДЕО)

0

Група НВО пре неколико дана одржала је, како су је насловили, хитну конференцију на којој су већи део се жалили да и власт кроз прекршајне пријаве угрожава живот и људска права. Наиме представници удружења Крокодил и Иницијатива младих за људска права су у фебруару добили низ прекршајних пријава јер су неовлађено префарбали мурал на згради Института за хемију, технологију и металургију на Славији, ометали полицајце и комуналне инспекторе и одбијали директна наређења полиције.

–  Покренуто је преко двадесет прекршајних пријава упућених ка осморо активиста. Ради се о стратешким тужбама против учешћа јавности које представљају релативно нову претњу слободи говора у Србији. Оне су заправо поднете са циљем застрашивања, оптерећивања, кажњавања или узнемиравања туженог због јавног говора, чији су предмет питања од општег интереса. Туженом ће бити отежан рад, одузето време и уздрмано самопоуздање. Судски поступак, који обично траје неколико година и подразумева трошкове судских такси и пуномоћника, врло вероватно ће потпуно материјално исцрпети туженог. Дакле, циљ ових тужби није откривање истине већ ограничавање и ућуткивање критике јавности која из било ког разлога не одговара тужиоцима, односно, у овом случају, држави – завапили су на својој хитној конференцији припадници прозападних НВО којима су засметали мурали “Кад се војска на Косово врати” које млади родољуби исцртавају по Београду.

Парадоксално је да су само шест месеци раније, у тренутку своје акције уништавања мурала са родољубивом поруком на зиду Института активисти Крокодила и Иницијативе младих били много бахатији и храбрији, викали на полицајце и изазивали их да им пишу прекршајне пријаве уз коментар да ће их без проблема платити.

Прочитајте још:  РИК: До 14 сати излазност 26,11 одсто

Погледајте снимке понашња у фебруару. На снимцима су у учесници хитне конференције Милена Берић и Софија Тодоровић које сада кукају због пријава које су тада само тражиле.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Данас само неколико месеци касније они тврде да им прекршајне приаве уништавају животе.

 

Није јасно да ли су поменуте НВО акцију уништења родољубивог мурала одрадили надајући се да ће стране амабасаде да похрле са финансијама што се није десило па су мислили да ће тим новцем плаћати казне, или су дотадашњи финансијери отказали подршку имајући у виду да су акције Крокодила и Иницијативе младих додатно распламсале родољубље код младих Срба који су узвратили са 50 нових курала “Када се војска на Косово врати”. Како било изгледа да се у Србији не исплати више радити за западне амбасаде, а ови и снимци конференције која је одржана прошле недеље показују како се од сјаја до беде стиже за само шест месеци ако си припадник прозападних НВО.

Правда

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *