Срби испали из комбинације? У црногорску владу улазе муслимани

0
србије

Срби испали из комбинације? У црногорску владу улазе муслимани.

Председник Бошњачке странке Ервин Ибрахимовић је на седници рекао да их је мандатар Милојко Спајић обавестио да коалицију “За будућност Црне Горе” неће позвати у владу.

Бошњачка странке (БС) ће бити део владе, мандатара Милојка Спајића, одлучио је Главни одбор те партије у Црној Гори, након што их је Спајић обавестио да у владу неће позвати коалицију “За будућност Црне Горе” Андрије Мандића и Милана Кнежевића, што је био њихов услов за сарадњу.

Прочитајте још:  Грчић нелегално сменио четири директора ЕПС, од 2017. не сме ништа да потписује
Понуда за улазак у владу би значила да Бошњачка странка има најмање четири ресора у будућој извршној власти, преноси РТЦГ, али напомиње да та информација још није потврђена.

Наводе и да БС неће саопштити који су ресори понуђени јер је такав договор са мандатаром Милојком Спајићем.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Портал црногорског Јавног сервиса наводи и да је, према њиховим сазнањима, на вечерашњој седници Главног одбора БС саопштено да коалиција “За будућност Црне Горе” засад није у игри када је у питању формирање 44. владе.

Прочитајте још:  Удружење за одбрану ћирилице проверава установе широм Војводине и подноси пријаве
Председник Бошњачке странке Ервин Ибрахимовић је на седници рекао да их је мандатар Милојко Спајић обавестио да коалацију Мандића и Кнежевића неће позвати у владу.

Подсетимо, представници Бошњачке странке су на састанку код мандатара Милојка Спајића саопштили да не могу бити део нове владе Црне Горе, ако у њој буде коалиција “За будућност Црне Горе” (ЗБЦГ).

Лидер ДНП-а Милан Кнежевић је раније саопштио да коалиција “За будућност Црне Горе” досад није добила званичну и коначну понуду за улазак у владу од стране мандатара Милојка Спајића.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *