ЗБЦГ прихвата понуду мандатара: Зауставити повратак ДПС-а!

0

ЗБЦГ прихвата понуду мандатара: Зауставити повратак ДПС-а!

Један од лидера коалиције „За будућност Црне Горе“, предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић, казао је да су од мандатара Милојка Спајића тражили да понуду учини јавном како би је представили страначким органима.

„Чули смо од колега из других партија ‘то је и нама нудио’, па смо и због тога тражили јавну понуду. Умјесто јавне понуде добили смо информацију да смо ми понуду одбили“, рекао је Мандић на прес конференцији.

„Ми смо консултовали страначке органе и донијели одлуку да прихватамо понуду. Понуда је нама прихватљива не због тога што смо ми слаби, него да спријечимо ДПС да преузме владу“, казао је Мандић.

Прочитајте још:  Освјежило:Министарство вањских послова ЦГ честитало тзв. Косову „дан независности“
Прочитајте још:  Шиптар напао српску децу у Косовској Митровици, претио им ножевима
Рекао је да прихватају оно што је мандатар данас саопштио медијима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„У контексту наше велике борбе, спремни смо да наредних дана сједнемо за сто и одбранимо народну вољу. Имамо вфемена, још 75 дана да све договоримо“, додао је.

Прочитајте још:  Захарова: Увођењем санкција Русији, Запад ће само наставити да ниже нове захтеве!
Један од лидера коалиције ЗБЦГ, предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић, рекао је да је посљедњи састанак са Спајићем био у суботу вече и да су се ту „чврсто договорили“ да им мандатар у недјељу пошаље писану понуду, након чега би сазвали сједницу страначких органа.

„Он је исто нудио и другим партијама. Министарство просвјете је нуђено и нама и Уједињеној, Министаратво спорта и нама и СНП-у, Министарство пољопривреде је према посљедњим информацијама требало да припадне Бошњачкој странци… Због тога смо тражили писану понуду, како не би овај преговатачки процес подсјећао на Тушки пут и Говеђу пијацу“, нагласио је.

Кнежевић је рекао да су данас, „у овој преписци“ са Покретом Европа сад, први пут јавно добили писану понуду.

„С обзиром на то да је остало 75 дана, ја сам консултовао страначке органе и добио сам мандат да водим преговоре. Нама је понуда прихватљива… Ако му је заиста стало да има стабилну већину од 56 посланика, Спајић нема никакав изговор, јер смо прихватили свих 10 принципа“, навео је он.

Кнежевић је рекао да их уцјењују и покушавају да их „елиминишу“ они који су претходних деценија били „дио логистике Мила Ђукановића“.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *