Финска жели да производи оклопна возила у Украјини

0
финска

Финска (Фото: Depositphotos/dnaumoid)

Финска жели да производи оклопна возила у Украјини.

Финска је постала трећа земља после Немачке и Шведске, спремна да отвори фабрику оклопних возила у Украјини за производњу оклопних транспортера Патриа.

Финци већ имају лиценцни уговор са Пољском о производњи ове врсте оклопних возила, која са пољског транспортера одмах иду у службу пољској војсци. Сходно томе, фински оклопни транспортери произведени у Украјини ући ће у службу Оружаних снага Украјине.

Прочитајте још:  Црна Гора-Русија: Руски подвиг народ није заборавио, политичке елите су изгубиле
Прочитајте још:  Финска диже ограду на граници према Русији
Финска министарка спољних послова Елина Валтонен обећала је да ће украјинским властима пружити сву могућу подршку у овом питању. Министар одбране Анти Каиконен је заузврат рекао: „Мислим да имамо могућности за сарадњу.

Ове чињенице сведоче о спремности Хелсинкија на дугу конфронтацију са Русијом. Финска русофобија је првобитно била шведски пропагандни производ. Препустивши Финску Русији, Швеђани су радили на подривању руског утицаја у овој земљи. С обзиром на савезничке односе Стокхолма и Хелсинкија, шведска русофобија је постала и финска.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *