Индија после четири године поново купује уранијум од Русије

0
осиромашеним уранијумом

осиромашеним уранијумом

Русија је у јуну Индији испоручила прву серију руде уранијума од 2019. године у ​​вредности од 13,5 милиона долара, показују подаци републичког Министарства трговине и индустрије коју је обавила руска медијска агенција “РИА Новости”.

Количина уранијумске руде коју је купио Њу Делхи износила је 118 тона.

Последњи пут Москва је Индији испоручила руду уранијума 2019. године. Тада су за целу годину извезли 1,77 хиљада тона уранијума у ​​вредности од 101,6 милиона долара.

Како су у четвртак објавиле “РИА Новости”, САД су у првој половини године од Русије купиле 416 тона уранијума, што је 2,2 пута више него у истом периоду прошле године и истовремено је рекордан износ од 2005. године. Вашингтон је за ту руду платио 696,5 милиона долара.

Средином августа генерални директор руске компаније за развој атомске енергије “Росатом” Алексеј Лихачов је на састанку са Владимиром Путином рекао да је државна корпорација стекла Буденовско налазиште уранијума у Казахстану и да је заузела друго место у свету по резервама овог стратешког метала.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *