Како Белорусија ради на стварању сопствене медицинске вакцине

0
белорусија

белорусија

Како Белорусија ради на стварању сопствене медицинске вакцине.

Сергеј Болшаков, директор предузећа БелВитунифарм, говорио је на каналу СТВ о стварању белоруске медицинске вакцине, преноси БелТА.

 

Прочитајте још:  ПОСНИ ЂУВЕЧ: За све оне који посте среду и петак, ово јело је тако добро, да га можете јести и осталим данима
Ове године компанија слави 93. годишњицу постојања. Од тога, запослени у БелВитунифарму у овој или оној мери раде са вакцинама више од 60 година. За то су развијене различите технологије. Све ово је омогућило да се по први пут створи белоруска медицинска вакцина. Према речима Сергеја Болшакова, платформа за стварање вакцине тестирана је на вирус ЦОВИД-19. Ова платформа такође може да ради са грипом, хепатитисом, малим богињама и низом других болести које се данас додатно испитују.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На територији предузећа гради се нова зграда укупне површине више од 10.000 квадратних метара. “Ако узмемо снимак, онда је продавница вакцина за животиње два пута мања од продавнице вакцина за људе. То је због високог степена чистоће у просторији. Приликом креирања вакцине за животиње веома је висок ниво чистоће. се посматра, а за човека је и даље 4-5 пута већа“, нагласио је Сергеј Болшаков.

 

Прочитајте још:  Ветеринар Шеклер опет бриљира: Омикрон трага за сваким невакцинисаним
Он је напоменуо да Белорусија има довољно стручњака за рад у овој индустрији. „Желео бих да кажем велико хвала Академији наука, Министарству здравља и Министарству просвете што је данас ова тема подржана иу образовним институцијама: Белоруски државни универзитет, Белоруски државни технолошки универзитет, Витебски државни универзитет им. после Машерова, Полесски државни универзитет има биотехнолошке факултете“, закључио је Сергеј. Болшаков.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *