Посланици поднели предлог резолуције Скупштини Србије за придруживање БРИКС-у

1

Ђорђе Комленски: Алтернатива ЕУ је БРИКС

Народни посланици Ђорђе Комленски и Бојан Торбица поднели су данас предлог резолуције Скупштини Србије за придруживање БРИКС-у.

У предлогу који је достављен Скупштини Србије, а у који је редакција Васељенске имала увид, наводи се да је БРИКС отворена алтернатива тзв европском путу Србије, не само у економском већ и у друштвеном и политичком смислу.

“Опредељујући се за пуно поштовање међународног права, залажемо се за светски поредак који би ограничио вишедеценијску западну хегемонију, свету донео више сигурности и стабилности, значајније уважавање неразвијених и средње развијених земаља и обезбедио спровођење темељне реформе међународних финансијских институција чиме би се створили услови за равноправни економски и привредни развој свих земаља света.”

Посланици Бојан Торбица и Ђорђе Комленски су у народној скупштини испред Покрета Социјалиста и отворено се залажу за сарадњу са Русијом, посебно након што су САД потпуно неосновано увеле санкције директору БИА и председнику Покрета социјалиста Александру Вулину.

ЗА СЕПТЕМБАР  МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА О БРИКС-у и СРБИЈИ У ОРГАНИЗАЦИЈИ СОЦИЈАЛИСТА

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нa јесен 2023. године у Београду ће бити одржана „Међународна конференција о БРИКС-у и СРБИЈИ”.
О овим и другим темама дијалог ће водити еминентни домаћи и страни гости у покушају да пронађу и размотре питања, теме и дилеме које стручна и шира јавност Србије и српског света има у вези са приступом Србије или приступању Група БРИКС, коју предводе највеће светске економије. Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужна Африка.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Посланици поднели предлог резолуције Скупштини Србије за придруживање БРИКС-у

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *