КГБ: Приведени новинар је намерно пристао да сарађује са пољским специјалним службама

0

(фото:Википедија)

КГБ: Приведени новинар је намерно пристао да сарађује са пољским специјалним службама.

Новинар Андреј Поротников, ухапшен због издаје државе, намерно је пристао да сарађује са пољским специјалним службама. Ово је изјавио заменик шефа истражног одељења КГБ-а Константин Бичек на ТВ каналу ОНТ , преноси БелТА.

 

„Пољска обавештајна агенција већ неколико година регрутује држављане Белорусије, приморавајући их да прикупљају информације о нашој земљи, укључујући и оне затворене природе“, наводи ТВ канал.

Утврђено је да су за регрутовање стране обавештајне службе активно укључиле своја дипломатска представништва у иностранству. Многи запослени у амбасадама и конзулатима заправо нису били дипломате, већ каријерни обавештајци из Варшаве. Прикупљали су податке и врбовали људе. Један од њих је новинар и блогер Андреј Поротников.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Прочитајте још:  Ухапшен мушкарац који је претио да ће побити све становнике Руме
Према речима заменика шефа истражног одељења КГБ-а Константина Бичека, Андреј Поротников је намерно пристао да сарађује са представником пољске обавештајне службе. Након тога, неколико година, за новчану награду, обављао је послове прикупљања, анализе и преношења информација у друштвеној, политичкој и економској сфери, укључујући и затворене природе.

Против Андреја Поротникова покренут је кривични поступак по члану о издаји државе.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *