У Саборној Цркви Свете Софије у Кијеву одржана је молитва за Украјину

0
Поводом Дана независности Украјине (24.08.), председник Володимир Зеленски и прва дама Олена Зеленска учествовали су у свечаној манифестацији „Молитва за Украјину“ која је одржана у Саборној Цркви Свете Софије у Кијеву (11. век).

Заједно са председничким паром, на екуменистичком сабрању, догађају су учествовали представници Свеукрајинског савета цркава и верских организација: епископи расколничке Украјинске православне цркве, бискуп Украјинске католичке цркве, рабин украјинских Јевреја, хоџа украјинских муслимана и остали јеретици. На објављеним снимцима се види да су са брачним паром Зеленским између осталог били поглавар ПЦУ Епифаније Думенко, поглавар УГКЦ Свјатослав Шевчук и главни рабин Украјине Моше Рувен Азман.

Камерни хор је извео композицију „Оче наш“. Након закључења, уследиле су кратке молитве за Украјину и говори поглавара цркава и поглавара верских организација.

Володимир Зеленски је захвалио свештенству на молитвама и речима подршке: „Честитам вам Дан независности Украјине. Желим нам свима победу“, рекао је шеф државе обраћајући се учесницима догађаја.

 

Молебан је завршен извођењем духовне химне Украјине „Боже велики једини“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска/ Милан Старчевић

Извор: https://risu.ua/u-sofiyi-kiyivskij-vidbuvsya-moleben-za-ukrayinu_n141945

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *