Државна дума о стању у односима Русије и Србије

0
Државна дума

(ФОТО:В,Т./ВАСЕЉЕНСКА)

Државна дума о стању у односима Русије и Србије.

Прочитајте још:  Британски политичар: Kосово није држава и никада није ни било (ВИДЕО)
Односи са Србијом су важни за Русију, па покушаји Запада да утиче на Београд болно утичу на Москву. О томе је за УРА.РУ говорио први заменик председника Комитета Државне думе за међународне послове Дмитриј Новиков.

„Односи са Београдом су суштински важни за Москву, јер је она наш традиционални пријатељ и савезник у Европи. Етнички, културно, историјски, економски нама блиска земља. Увек је тешко изгубити пријатеље, па су за нас болни покушаји Запада да отргне Русију од Србије. С друге стране, такође морамо да разумемо да је Србија део Европе и ове околности се не могу занемарити“, рекао је Дмитриј Новиков.

Парламентарац је такође позвао да се не буде стриктно искључив према српским јавним личностима које могу да учествују на самитима који су у супротности са интересима Русије. „Чак и да је неки од српских стручњака, политичара умешан у формате као што је Кримска платформа, нема потребе да се од овога прави трагедија и хистерија. Учешће појединих учесника у политичком и стручном животу једна је ситуација, а друга позиција народа. И шта год да се сада дешава на политичком кругу, Срби као народ у дугим вековима остају за нас пријатељски и братски народ“, прецизирао је посланик Државне думе.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *