Који су региони Русије синоћ погођени украјинским нападима

0
естоније

Напади дроновима у Пскову (Фото: Скриншот)

Који су региони Русије синоћ погођени украјинским нападима.

Прочитајте још:  Сведок: Украјинска војска убијала заробљене Русе
Оружане снаге Украјине извеле су у ноћи 30. августа војну операцију, током које су украјински дронови напали осам региона Русије, што је највећи напад дроновима на руску територију од почетка НМД. УРА.РУ је прикупио све информације које су у овом тренутку познате о серији напада.

  • Увече 29. августа нападнут је војно-цивилни аеродром у Пскову. Пожар је локализован без жртава и жртава. Летови на аеродрому 30. августа су отказани ради процене штете. Четири војно-транспортна авиона Ил-76 су оштећена. Осам летова је отказано због напада дроном у Пскову.
  • У Брјанској области током ноћи и јутра оборено је шест украјинских дронова. Сви инциденти су се десили изнад Брјанска. Жртава нема. Услед пада једног од дронова на згради Истражног комитета поломљена су стакла. Две оборене беспилотне летелице покушале су да нападну ТВ торањ, али нису изазвале озбиљну штету.
  • У Орловској области су уништена два дрона. Нема информација о штети и жртвама.
  • У Калушкој области оборена су два дрона. Један је оборен у округу Сухиницки, а други је погодио празан резервоар за нафту у округу Дзержински. У оба инцидента није било жртава, али је избио пожар због удара беспилотне летелице у резервоар.
  • У Рјазањској области уништена су два дрона. Оба дрона су била авионског типа.
Руске регије које су 30. августа напале украјинске беспилотне летелице

Руске регије које су 30. августа напале украјинске беспилотне летелице

Фото: инфографика УРА.РУ
  • Снаге противподморничке и диверзантске одбране (ППДО) одбиле су напад УАВ у заливу Севастопољ. У 04:15 најављен је завршетак радова на мору без даљих детаља.
  • У округу Ружа у Московској области око 3.30 срушио се пресретнути дрон. Градоначелник Москве Сергеј Собјањин рекао је да се ради о “покушају масовног напада дроном у Централном федералном округу”. Према његовим речима, у Подмосковљу нема жртава и штете.
  • Гувернер Вороњешке области Александар Гусев пријавио је напад дроном 30. августа поподне. Уз помоћ електронског ратовања, на 22 километра од Вороњежа потиснут је дрон авионског типа, повређених није било.
  • Још један напад се догодио у Семилукском округу Вороњешке области. Дрон је оборен у селу Стрелиц. Станари нису повређени, али се на објављеној фотографији види да је дрон пао у ограђени простор иза којег се налази.
  • Још један дрон пао је на територију Корсаковског округа Орљске области. Неутрализована је уз помоћ електронског ратовања (ЕВ). Нема информација о штети и жртвама.

 

Запослени у Министарству одбране Русије проучавају путање лета украјинских дронова који су напали руске регионе у ноћи 30. августа. Ово је изјавио прес-секретар председника Руске Федерације Дмитриј Песков. Он је напоменуо да руски војни стручњаци раде на откривању детаља напада и анализи његовог понашања како би се спречиле сличне ситуације у будућности. Песков је такође напоменуо да се сви напади Кијева на руску територију сматрају терористичким.

Ура.ру

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *