Наришкин: Организатори НАТО агресије на Југославију нису извукли моралне лекције

0
украјини, наришкин

Сергеј Наришкин (Фото: Sputnik / Екатерина Чеснокова)

Наришкин: Организатори НАТО агресије на Југославију нису извукли моралне лекције.

Прочитајте још:  Лукашенко: Саветујем руководству Србије да не седи на две столице (видео)
НАТО-ова операција против босанских Срба постала је јасан пример западне политике двоструких стандарда и довела је до највеће хуманитарне катастрофе, изјавио је Сергеј Наришкин, директор Руске спољне обавештајне службе и председник Руског историјског друштва.

Прочитајте још:  Наочиглед власти: Тирана финансира Бујановац
У оквиру округлог стола посвећеног 28. годишњици војне агресије на Републику Српску, шеф Спољнообавештајне службе је истакао да је „бесрамна демонстрација силе, којом су прекршене све норме међународног права“, довела до смрт великог броја цивила. Разговор о овим трагичним догађајима помаже да се боље разумеју разлози због којих Русија и друге земље не прихватају хегемонистичке тврдње такозваног колективног Запада.

„Организатори злочина са друге стране океана нису извукли никакве моралне лекције из онога што су урадили. Касније се свет суочио са ужасима ратних злочина НАТО-а у Авганистану, Ираку, Сирији и Либији, а сада и у Украјини“, рекао је Наришкин.

Прочитајте још:  У Србији дато скоро 5 милиона доза вакцина
Према речима шефа Россотрудничества Јевгенија Примакова, корисници Алијансе су донели неморалне закључке о својој некажњивости. Срби су се суочили и са демонизацијом са Запада, која се сада дешава са Русијом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Догађају су присуствовали директор Института за славистику Руске академије наука Константин Никифоров, директор Фондације за проучавање проблема демократије Максим Григоријев, председник Скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, директор Руског дома у Београду Јевгениј Баранов и други стручњаци.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *