ХРВАТИ ИЗУМИРУ: Од мржње према Србима то не виде

0

Србија и Хрватска (Фото: flickr)

Хрватски екстремисти, попут историчара књижевности Славице Стојан, која је Србе назвала “бубама које се не дају истребити”, не схватају да је прошло време ратова и да се налазе у великом проблему јер као народ нестају, изјавио је политички аналитичар Драгомир Анђелковић.

– Хрвати изумиру, исељавају се, биће их све мање. Уместо да решавају своје реалне проблеме, да гледају како да консолидују свој национални корпус, они остају у експазионистичким усташким сновима из средине и са краја 20. века о уништавању Срба, отимању нашег наслеђа, освајању наших земаља – указао је Анђелковић.

Према његовим речима, то Хрватима неће донети никакву корист јер они то и не могу да ураде, али слабе своју енергију и преусмеравају пажњу на нешто што је немогуће уместо да се баве реалним проблемима.

– Наравно, има таквих екстремиста и код нас, али у нашем друштву они су на маргинама и нико их озбиљно не схвата, док код Хрвата такви екстремисти добију велику пажњу и друштвени значај. Вријеме је да се то мења – поручио је Анђелковић.

Анђелковић је нагласио да су они које Стојанова назива бубама дали огроман допринос развоју територије данашње Хрватске, али и Балкана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Не споримо да су и Хрвати у неким областима дали допринос. Сви заједно можемо боље да решавамо проблеме и да се супротставимо свим оним који желе да нам затру и традицију и сувенеризам. Уместо да размишљају о партнерству са Србима и оном што им је витални интерес, они роваре по старим ранама и стварају злу крв. Не мислим сви Хрвати него екстремисти који код њих добију велики значај, док су такви екстремисти код нас данас потпуно маргинализовани – навео је он за Срну.

Прочитајте још:  Kо штити проститутке и како себи кроз ријалити дижу цену

Историчар књижевности и члан Председништва Матице Хрватске Славица Стојан недавно је, говорећи о наводним претензијама Србије на културно наслеђе Дубровника, Србе упоредила “са бубама које не можеш истребити”.

– Човек се не сме опустити. Они су врста агресивно-инвазивне чељади који једноставно не одустају. Баш као и ове горе бубе, које се увуку у кућу. Баш зато морамо деловати – рекла је она.

Извор: СРНА

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *