Северна Кореја извела симулацију нуклеарног напада на Јужну Кореју (ФОТО)

0

Tanjug/AP Photo/Ahn Young-joon

Северна Кореја саопштила је да је извела тактичку вежбу симулације нуклеарног удара на командне пунктове и аеродроме Јужне Кореје, у знак упозорења на раније распоређивање америчких стратешких бомбардера у региону.

“Амерички империјалисти су 30. августа пустили формацију Б-1Б нуклеарних стратешких бомбардера да заједно са оружаном бандом Републике Кореје на небу изнад Источног и Западног мора изведу заједничку вежбу формације против Демократске Народне Републике Кореје”, пренели су севернокорејски државни медији изјаву генералштаба.

У изјави се додаје да је у складу са тим севернокорејска војска у среду увече организовала вежбу тактичког нуклеарног удара која је симулирала нуклеарни удар на главне командне центре и оперативне аеродроме војске Републике Кореје.

“Ракетна јединица је испалила две тактичке балистичке ракете североисточно од међународног аеродрома у Пјонгјангу и тачно извела своју мисију нуклеарног удара”, известила је Централна телеграфска агенција Кореје (КЦНА).

Претходно је војска Јужне Кореје саопштила да је Северна Кореја испалила две балистичке ракете кратког домета у море, неколико сати након што су САД распоредиле бомбардере Б-1Б у склопу савезничких ваздушних вежби.

 

Авантуристичке агресивне војне вежбе

Сједињене Државе и Јужна Кореја, у оквиру вежби “Улчи Штит слободе”, разрађују сценарио који укључује превентивни нуклеарни удар на Северну Кореју, наводи се у саопштењу Генералштаба Корејске народне армије (КПА), а преноси Централна телеграфска агенција Кореје (КЦНА).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Авантуристичке агресивне војне вежбе противника достигле су свој врхунац. Оне представљају озбиљну претњу, јер само одговарају сценарију превентивног нуклеарног удара на ДНРК”, наводи се у извештају.

Како наводи агенција, у вежбама су учествовале војска, морнарица и ваздухопловство.

Прочитајте још:  Зашто је Путинов конкурент добио највише гласова у русофилској Србији?

Раније се сазнало да ће Јужна Кореја први пут после шест година одржати националне вежбе у случају ваздушног удара.

Наиме, Јужна Кореја и Сједињене Државе одржавају годишњу заједничку вежбу “Улчи Штит слободе” од 21. до 31. августа. Пјонгјанг редовно критикује Вашингтон и Сеул због оваквих маневара у региону Корејског полуострва.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *