Три хиљаде радника обуставило одвоз угља ка ТЕНТ-у

0

Три хиљаде радника обуставило одвоз угља ка ТЕНТ-у.

Радници Колубаре и представници свих синдикалних организација ЕПС-а блокирали су данас на два сата транспорт угља ка ТЕ “Никола Тесла” у Обреновцу. Синдикати су најавили овај протест који је одржан на дробилани Тамнаве-Источно Поље на коме се окупило око 3000 радника. Разлог окупљања је деблокирање рачуна Фонда солидарности Синдиката ЕПС-а али и потписивање колективног уговора и континуитета пријема радно ангажованих преко ПРО ТЕНТ у стални радни однос. Уколико не буде постигнут споразум са Владом радници најављују радикализацију, штрајк и потпуну обуставу рада.

Прочитајте још:  Полиција привела и испитивала на полиграфу активисткињу са Старе планине
Након неуспелих преговора са Владом и банком Поштанске штедионице радници су организовали протест на дробилани Тамнаве-Источно Поље где су од 08:00 до 10:00 часова блокирали транспорт угља ка ТЕ у Обреновцу.Протести су почели као мирно изражавање незадовољства, али су радници спремни и на радикалније акције уколико не дође до договора, тврде представници синдиката у ЕПС.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Упркос нестрпљењу и незадовољству протест је протекао мирно. Представници синдиката су се захвалили радницима и најавили радикализацију протеста у виду нових блокада штрајкова и обуставе раде уколико захтеви не буду испуњени, преноси ГЕМ ИНФО.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *