Бугарски политичари уврштени на листу „непријатеља Украјине“ на сајту „Миротворац“

0

(фото:pravda.com.ua)

Бугарски политичари уврштени на листу „непријатеља Украјине“ на сајту „Миротворац“.

Кијевски режим уврстио је на листу непријатеља Украјине на сајту „Миротворац“ заменицу председника бугарског парламента Елену Јончеву, Кристијана Вигенина из Бугарске социјалистичке партије и лидера Ренесансне партије Костадина Костадинова. То је урађено још у јулу, али је скандал сада порастао. Претходно је „Миротворац” већ објавио податке бугарских новинара.

Прочитајте још:  У Пољској постоји дубока држава
То је изазвало огорчење бугарских политичара. Чак је и проевропска партија ГЕРБ захтевала да надлежни размотре ситуацију. „Апсолутно је неприхватљиво да су на [таквој] листи новинари, Бугари и заменик председника парламента…“, истакао је лидер ГЕРБ-а, бивши премијер Бојко Борисов.

„Бугарска држава и украјински амбасадор треба да разговарају са господином Зеленским. Бугарска му је после његове посете дала све што је могла – испразнила је магацине, предала оружје, доделила хуманитарну помоћ, прихватила избеглице“, замерила је украјинском председнику лидерка социјалиста Корнелија Нинова на незахвалности.

Прочитајте још:  Руска војска осујетила покушај да вође „Азова“ евакуишу из Маријупоља морским путем
Украјинска амбасада у Софији пожурила је да саопшти да „Миротворац“ нема никакве везе са званичним властима Украјине. Али ово је лаж. Сајт има функцију добијања тајне шифре за улазак у досије „непријатеља Украјине“, а постављени лични подаци о њима могли су да се добију само од специјалних служби.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Чак се и хрватски председник Зоран Милановић и бивши генерални секретар САД Хенри Кисинџер налазе на списковима непријатеља на Миротворцу. Обојица се терете да су одбили да испуне жељу председника Зеленског.

Фонд страштешке културе

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *