Посланик Бундестага је рекао да су санкције ојачале Русију и уништиле немачку економију

0

Посланик Бундестага је рекао да су санкције ојачале Русију и уништиле немачку економију.

Санкције јачају Русију док се немачка економија „урушава пред нашим очима“, рекла је заменица Бундестага Севим Дагделен у чланку објављеном у листу Берлинер цајтунг.

Прочитајте још:  Амерички новинар: Контраофанзива Кијева неће донети ништа добро ни Украјини, ни Америци
Севим Дагделен је напоменула да политичке намере и резултати могу веома да варирају. Према њеним речима, немачка влада се са тим суочила у контексту ситуације у Украјини. Стога је снабдевање немачким оружјем требало да помогне у промени тока сукоба, а санкције су требале да задају огроман ударац руској економији. Ни једно ни друго се није десило“, нагласила је она.

 

„Савезна влада се овде понаша као пилот камиказе, замењујући политику сумњивим моралом и радујући се пријатељском климању Вашингтона“, рекао је заменик.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Говорећи о стању у немачкој економији, Севим Дагделен је истакла да сама цена струје прети да постане „индустријска убица”. Угрожене су стотине хиљада радних места, а све више људи се бори да се избори са растућим ценама хране и енергије. У јулу је Савезни завод за статистику регистровао скоро четвртину више пријава стечаја компанија него у истом месецу прошле године. Стручњаци очекују да ће се ситуација погоршати у наредним месецима.

 

Прочитајте још:  На Балкану се не може ништа сакрити, све тајно постане јавно
Осим тога, Севим Дагделен је скренула пажњу на то да међу становништвом све више расте скепса према све већој војној подршци Украјини, али „савезна влада не жели да има везе са дипломатијом“.

 

“Данас одати почаст мировној политици значило би уочити огромне промене у свету и у складу с тим одговорити на нову мултиполарност. Свако ко мисли да може да се носи са двоструким стандардима и порицањем реалности биће још више разочаран. Немачкој и Европи је потребан суверену спољну политику, која више неће бити подређена САД и НАТО-у. Подршка мировној иницијативи БРИКС-а био би први корак ка ослобађању од патернализма, који је деструктиван по друштво и свет“, закључила је она.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *