ЊУЈОРК ТАЈМС ОТКРИВА: Немци дижу белу заставу – гурају Украјину на курс преговора

0

Олаф Шолц

Немачки званичници приватно су за почетак преговора о Украјини, пише Њујорк тајмс, позивајући се на Јану Пуглирин, директорку берлинске канцеларије Европског савета за спољне односе.

„Немачки званичници су жељни решења путем преговора и разговарају о начинима да Русију доведу за преговарачки сто, али то раде само приватно и са поузданим трустовима мозгова“, наводи се у публикацији.

Према експерту, и у Берлину и у Вашингтону постоји жеља да се сукоб не настави у недоглед.

То је делом зато што политичка воља за бескрајном војном и финансијском подршком Украјини већ почиње да јењава, посебно међу десничарским и крајње десним снагама које добијају на популарности, примећује она.

Москва је више пута наговестила да је спремна за преговоре, али је Кијев увео забрану на њих на законодавном нивоу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Запад стално позива Руску Федерацију на преговоре, за шта Москва показује спремност, али истовремено Запад игнорише стална одбијања Кијева да се укључи у дијалог. Раније је Кремљ саопштио да не постоје предуслови за прелазак ситуације у Украјини на миран курс, апсолутни приоритет за Русију је постизање циљева специјалне операције, тренутно је то могуће само војним путем. Како наводе у Кремљу, ситуација у Украјини може да иде у мирном правцу, под условом да се узме у обзир де факто ситуација и нове реалности, сви захтеви Москве су добро познати.

Pravda

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *