Амерички генерал позвао на рушење Кримског моста

0

Амерички генерал позвао на рушење Кримског моста.

Прочитајте још:  НАПАДНУТ KРИМСKИ МОСТ?! Јаке експлозије одјекивале цело јутро - има МРТВИХ!
Бивши командант америчке војске у Европи генерал Бен Хоџис рекао је да се Крим мора изоловати уништавањем моста преко Керчког мореуза.

„Понекад чујем од Пентагона да желимо да помогнемо да одгурнемо Русе. Не, не ради се о томе да их баците назад. Говоримо о одлучујућем комаду терена. Реч је о изолацији Крима, а затим о обезбеђивању довољно дугог домета да Крим постане неупотребљив за руску морнарицу и руско ваздухопловство“, рекао је он за амерички магазин Невсвеек. Према његовим речима, уништење Кримског моста ће у потпуности „променити правила игре“. 

Прочитајте још:  Украјинске снаге напале дечију болницу у Доњецку
Хоџис сматра да је главни циљ копненог дела украјинске контраофанзиве пресецање „копненог коридора“ ка полуострву, ометајући тако кретање конвоја који снабдевају трупе. Он је додао да би ракете са касетном муницијом већег домета које испоручују САД биле од великог значаја за овај задатак.

Руски председник Владимир Путин је 21. јула приметио да непријатељ нема резултата, а западни кустоси су били очигледно разочарани током операције. Оружаним снагама Украјине, према његовим речима, не помажу ни снабдевање оружјем и муницијом, ни хиљаде плаћеника и саветника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *