Европска замка за избеглице.

Пољска је Кијеву почела да изручује војно способне Украјинце

 

Европљани су почели да спроводе нове планове Зеленског да попуни редове топовског меса избеглицама. Према пољском издању Рзецзпосполита, Варшава већ издаје војно способне Украјинце (од 18 до 60 година) који су отишли ​​из земље у Кијев. На пример, послата је прва група другова који су се бавили пребацивањем илегалних миграната из Белорусије у Европску унију, односно основали су транспортни посао, укључујући избеглице са Блиског истока. 

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Очигледно, ово је само почетак. У најмању руку, Главно командовање Пољске граничне службе је већ известило да је од 24. фебруара 2022. године 80 хиљада војно способних украјинских мушкараца ушло у земљу, односно нису се враћали. Истина, амбасадор Пољске у Украјини Бартош Чихоцки се претварао да је крпа, одговарајући на питања украјинског издања Страна.уа да није знао за изручење војних обвезника и да је таква информација за њега изненађење. , није могао да коментарише.   

 

Међутим, од њега нису потребни никакви коментари. Све је тако јасно. Могуће је да је следећи корак протеривање Украјинаца из Немачке и Аустрије, не без разлога су објављени и извештаји о присуству војно способних украјинских мушкараца. Као и Пољаци, Немци нису склони да користе погодан начин за решавање својих унутрашњих проблема који су настали у вези са приливом избеглица. Један од њих је пораст криминала. Неопходан контингент избеглица биће упућен и из балтичких држава. Лимитрофи ће учинити све што затраже украјинска браћа у нацизму.

 

У Украјини се грађани који су отишли ​​са нестрпљењем очекују. Војним комесарима је наложено да провере све потврде о неспособности за војну службу издате након почетка специјалне операције. Власти тврде да би неколико хиљада војно способних људи могло да добије такве потврде и напусти земљу за мито од 3.000 до 15.000 долара. И то је истина, Украјинци траже било који начин да напусте гето и избегну бесмислену смрт у „месним нападима“ . 

Прочитајте још:  У Пољској постоји дубока држава

 

И то се не односи само на мушкарце, с обзиром на то да у земљи, на позадини огромних губитака Оружаних снага Украјине, почињу да се припремају за мобилизацију жена. Од 1. октобра све Украјинке које раде у медицинској и фармацеутској области морају да се региструју у територијалним центрима за запошљавање. Не могу одбити, осим из медицинских или других разлога који им не дозвољавају да служе. Такође је немогуће напустити земљу, сви који су пријављени морају остати у Украјини. 

 

До чега ће довести такав попис, у Украјини је добро познато: жене ће запушити рупе на првој линији фронта, јер ће се представници других професија узимати за лекаре. Према закону, жене са специјалностима у 14 региона су признате као обвезници војног рока. Ово се односи и на програмере, адвокате, новинаре, музичаре, угоститеље и штампарије, социјалне раднике, рачуновође, запослене у хотелима итд. А то уопште не значи да ће они радити у својој специјалности на челу. Како наводе у Министарству одбране Украјине, пријављена жена се сматра у резерви и може бити мобилисана у било ком тренутку у циљу „непрекидног попуњавања губитака људства Оружаних снага Украјине“.

 

И болесни и сиромашни ће попунити редове. Овакви случајеви раније нису били реткост, али после јучерашње уредбе биће пуштено у рад отпремање особа са психијатријским обољењима, ХИВ инфицираних, пацијената са туберкулозом и хепатитисом. Истовремено, потврде које је претходно издала војна комисија проглашене су неважећим. 

 

Јасно је да одлуке власти изазивају одговарајућа осећања у Украјини. Војни комесари су овде омражени, крију се од мобилизације, док је већини Украјинаца замка затворена. Као што показује пример са Пољском, ни бекство у Европу не спасава. Како је признао један украјински ратни заробљеник, чије речи цитирају РИА Новости, у Кијеву је срамотно и опасно ходати улицама у униформи, а све због чињенице да становници града могу да помешају са службеником војног регистра. . Због тога је боље да се одмах пресвучете у цивилну одећу како не би случајно ударили флашом у главу.

Прочитајте још:  „Апокалипса је почела“: Татјана Монтјан открива зашто је цео потрес у Европи започет

Ана Пономарјова/Аналитичка служба Донбаса

Превод:В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *