Остају још само “абрамси”: Први снимци уништеног “челенџера” у Украјини (ВИДЕО)

0

Украјина је изгубила свој први тенк британске производње “челенџер”, објавио је магазин “Форбс” након што се на друштвеним мрежама појавио снимак тог уништеног тенка недалеко до села Роботино, у Запорошкој области.

На руском Телеграм каналу “Војна хроника” освануо је снимак уништеног британског тенка “челенџер”.

“Даме и господо, са великом сигурношћу могу рећи да смо га ухватили. Међутим, видели смо доста фалсификата, зато смо опрезни. Али, до сада све указује да је он заиста уништен”, пише у објави на Телеграму.

Како се наводи у накнадним објавама истог канала, поред окачених видео записа, још један од индикатора да је реч о “челенџеру” је и чињеница да се у његовој близини налазе и уништени тенкови Т-64, које Украјинци често упарују са тим британских возилом.

Канал “Војна хроника” пише и да британски “челенџери” не показују јединствену способност преживљавања и борбену ефикасност на бојном пољу.

“Возила горе на исти начин као и тенкови ‘леопард 2’. Из овога можемо закључити да ће и амерички ‘абрамс М1А1’ на ратишту дочекати исту судбину”, наводи се.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поред тога, требало би нагласити да је украјинске тенкове и друга транспортна возила уништила руска артиљерија, а не други тенкови, чиме се потврђује логичка грешка украјинске команде.

Иначе, британска војска се хвали да до сада непријатељ није успео да уништи ниједан примерак овог тенка, дизајнираног да уништава друге тенкове и коришћеног у Босни и Херцеговини, на Косову и Метохији и у Ираку.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *