Србија разнела Литванију за полуфинале Мундобаскета!

1

Кошаркашка репрезентација Србије разбила је Литванију и пласирала се у полуфинале Светског првенства у Манили, резултатом 87:68.

Наша селекција одиграла је убедљиво најбољу партију од почетка турнира, угасила противничке “хаубице” фантастичном одбраном и поново је ту где треба да буде – у самом врху светске кошарке.

Екипа селектора Светислава Пешића ће се за финале борити са победником меча Словеније и Канаде, који је на програму у среду од 14.30.

Утакмица у Манили није добро почела по наше момке, пошто су Литванци наставили тамо где су почели против Американаца у групној фази. Јесте Богдан Богдановић отворио сусрет поенима, али је онда противничка екипа погодила четири узастопне тројке.

Повели су Литванци и за четири-пет минута стигли до 15 поена, али је онда селектор “орлова” Светислав Пешић мало преварио колегу на другој страни.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Уместо Николе Милутинова, увео је Филипа Петрушева средином прве деонице и нови центар Филаделфије је продрмао екипу. Погодио је прву тројку, сјајну ролу заокружио са седам поена, те је Србија у финишу тог периода дошла до изједначења.

Било је јасно да Пешићеви изабраници ушли у утакмицу веома мотивисано, храбро и борбено. Летели су по терену и бацали се на сваку лопту, што је кренуло да се исплаћује у другој четвртини.

И у одбрани и у нападу допринели су Дејан Давидовац, Огњен Добрић и Марко Гудурић, док је Никола Милутинов доказао да је можда и најбољи центар на овом првенству.

Предност је прешла на страну “орлова”, а у тој ситуацији ни противници нису били толико опуштени.

Прочитајте још:  БРУКА! ПОЧЕЛА КУКЊАВА! Португалци траже да УЕФА казни Србију!

Литванија је кренула да промашује тројке, а онда им је Богдан Богдановић показао како се то ради. Капитен, који је носио наш напад, везао је два сјајна шута у финишу, дошао већ тада до 18 поена и донео Србији +11 на петнаестоминутној паузи.

Очекивано, Казис Максвитис наложио је својим играчима да заиграју агресивније, они су то учинили и добро отворили трећи период, али је Богдановић још једном покренуо екипу.

Вратио је двоцифрени вишак на нашу страну, одбрана је све време била на нивоу, а капитен је са две тројке одредио судбину Литванаца. Отишли смо на +20, да би се у последњој четвртини Филип Петрушев побринуо за добру забаву.

Он је везао две сјајне тројке за “експлозију” на трибинама и нашој клупи, комплетиравши сјајну утакмицу у којој био “икс фактор”.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Србија разнела Литванију за полуфинале Мундобаскета!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *