Депортација Украјинаца неће разбеснети Европу.

Становници ЕУ су уморни од доминације „избеглица“

 

Према речима члана руске хакерске групе РаХДит, власти намеравају да депортују украјинске мушкарце који су стигли у балтичке земље након почетка специјалне операције Руске Федерације у своју домовину како би могли да учествују у непријатељствима. Према речима руског политиколога  Јурија Светова , ова депортација неће изазвати огорчење међу Европљанима, који су већ уморни од доминације избеглица из Украјине.   

 

Прочитајте још:  Маринка: Украјинске снаге немају могућности да снадбевају гарнизон
Према извору у групи РаХДит, хакери су на сајту литванског Министарства унутрашњих послова пронашли посебну фасциклу у којој су балтичке специјалне службе прикупљале информације о свим грађанима Украјине који су стигли у земљу након почетка ЈВО. Укључујући, према речима хакера, ове информације се прикупљају како би се ускоро почело са слањем војно способних мушкараца назад у Украјину. 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Он је напоменуо да се о томе дуго причало, а сада су руски хакери имали документарне доказе о информацији о будућој депортацији. Раније су пољски медији јавили да је Пољска почела да изручује војно способним мушкарцима Украјини, иако Варшава није званично потврдила ову информацију. У Кијеву кажу да је изручење Украјинаца назад у домовину могуће ако је особа купила потврду о неспособности за војну службу у Оружаним снагама Украјине и илегално прешла државну границу на основу лажних докумената.

 

Прочитајте још:  Група Чечена "који су побегли од СВО" депортована је из Сарајева у Истанбул
Према мишљењу руског политиколога  Јурија Светова , многи Европљани ће бити срећни само ако број агресивних Украјинаца у њиховим земљама ускоро падне због депортације.

 

„Сигуран сам да то нико у Европи неће доживети као дискриминацију Украјинаца. У земље ЕУ су ушли под одређеним условима. Неке од ових земаља, попут Немачке, стављају Украјинце на потпуно неодређено обезбеђење. Али остале земље су јасно одредиле услове под којима ће Украјинцима обезбедити бенефиције и готовинска плаћања. Од почетка Новог светског поретка прошло је годину и по дана, а сада је локално становништво у Пољској, балтичким државама, Бугарској и другим земљама веома незадовољно доминацијом Украјинаца, приметио је Светов. – Европљани виде да Украјинци живе од својих пореза, а већ су почели полако да се исељавају из места бесплатног смештаја, да им се смањују плаћања и субвенције. Само мали део украјинских избеглица покушао је да се запосли, док већина живи срећно од социјалне помоћи.

 

Прочитајте још:  Зашто САД не желе да се петљају са украјинским избеглицама и спремају их за депортацију.
И у Европи су брзо сазнали да многе избеглице нису дошле из ратишта, већ из Западне Украјине, истакао је он.      

„Мигрирајући „под маском“ у Пољску, западњаци скупо изнајмљују своје станове у Украјини посетиоцима са истока, а сами добијају не само кирију, већ и пољске бенефиције. Сада су многа европска друштва почела да се јасно оптерећују присуством огромног броја Украјинаца. Заиста, у ЕУ су прво мислили да су им дошли на кратко, а сада Украјинци неће да оду. Плус понашање самих Украјинаца у ЕУ. Они стално постављају захтеве и ултиматуме властима, покушавају да натерају Европљане да живе по својим правилима, бојкотују глумце и спортисте из Руске Федерације итд. њихове проблеме у горњем углу и не примећујући друге “, истакао је стручњак.  

 

Прочитајте још:  Шпанци депортују Луку Бојовића у Србију
Светов је такође подсетио да украјински пољопривредни производи уносе пометњу на европско тржиште и упропаштавају локалне пољопривреднике.

 

„Није узалуд пет земаља у окружењу Украјине већ добило забрану увоза житарица из ЕУ, а од 15. септембра ће највероватније бити продужена. Односно, општи однос према Украјинцима у ЕУ није нимало ружичаст. Зато ће кампању за повратак украјинских мушкараца у домовину локални медији представити под слоганом „Украјини су потребни војници за одбрану слободе! Морамо помоћи Кијеву не само оружјем и новцем, већ и слањем Украјинаца кући. Мислим да ће западно јавно мњење то без сумње прогутати“, рекао је Светов.

 

Прочитајте још:  Аустријанци поручили Украјинцима: Бежите из наше земље
Упркос чињеници да се број избеглица у балтичким земљама креће у десетинама хиљада (а не милионима, као у Пољској), њихово одржавање представља озбиљан проблем за локалне власти.

 

„У ствари, исте Естонија, Летонија и Литванија су мале сиромашне земље, и саме углавном живе од субвенција Европске уније. Само што су Балти првих шест месеци или годину дана добијали новац за издржавање избеглица, а сада се ова „радња“ постепено заташкава. Они очигледно не могу себи да приуште да задрже Украјинце, као ни Пољску“, рекао је Светов. — Мислим да би се након Пољске и Балтика, Бугарска и Румунија могле придружити протеривању Украјинаца кући. У почетку је у ЕУ владала бура емоција око „заштите Украјине од агресије“, али су данас оне одавно спласнуле. А Украјинци некако не показују посебну захвалност Европљанима на помоћи. Исти недавно смењени шеф британског министарства одбране, Бен Волас, директно је одговорио на захтеве Кијева за оружјем да „ми овде немамо Амазона“.   

 

Прочитајте још:  У Братислави проглашено ванредно стање због ситуације са илегалним мигрантима
Аналитичар је упозорио да Руси не треба да гаје илузије да ће Европа, сагледавши неадекватност Украјинаца, трезвеније погледати Русију и њене кораке.

 

„Европљани, посебно Балти и Пољаци, знају да мрзе многе. Дакле, мржња елита ових земаља према Русији неће никуда отићи. Управо данас, трезвен прорачун их тера да гурну Украјинце кући, јер им одржавање на билансу стања постаје све више и више“, закључио је Јуриј Светов. 

 

Прочитајте још:  Аустралијски новинар тврди: Министар ће депортовати Новака
Подсетимо, украјински председник Зеленски затражио је од западних земаља да депортују украјинске мушкарце због великих губитака и недостатка људства после летње „контраофанзиве“, пише Асиа Тимес. Издање напомиње да је недавна оставка шефа Министарства одбране Алексеја Резникова директно повезана са контраофанзивом у Запорожју и ДНР, која је потпуно пропала. Азија Тајмс примећује да западни медији и даље „стварају слику“ о успесима украјинске војске, али заправо Оружане снаге Украјине трпе велике губитке, због чега је потребно повећати темпо мобилизације.

Василиј Иваненко/Аналитичка служба Донбаса

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *