Медведев: Обуставимо дипломатске односе са ЕУ да Европљанима дођу руски орци

0
медведев, путина

Дмитриј Медведев (Фото: EPA-EFE/YULIA ZYRYANOVA)

Председник Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев сматра да би требало обуставити дипломатске односе са Европском унијом, и вратити у земљу руско дипломатско особље из Уније. 

 

Коментар је уследио након што је ЕУ прошле недеље саопштила да већ уведене санкције против Москве такође укључују и забрану уласка у Унију аутомобилима који су регистровани у Русији, као и да се забрањује да се у ЕУ пренесу личне ствари које су произведене у Русији.

 

Медведев је данас на ово одговорио у свом добро познатом ироничном маниру.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Он је предложио обустављање дипломатских односа са ЕУ, додајући да када би руске дипломате напустиле Унију, онда би се ти “сујетни глупани у Бриселу колективно и добро ус… у своје панталоне (и, наравно, сукње).

 

Бивши председник Русије се даље поиграо са терминима из “Господара прстенова”, алудирајући на то да “орци”, како неки данас воле погрдно да називају Русе, ко зна на шта могу бити спремни ако се одлуче да опозову своје званичнике из ЕУ, јер они долазе из “бескрајног Мордора”, што је синоним за земљу зла, из књижевног дела “Господар прстенова”. С друге стране, сви знају да се амбасаде евакуишу непосредно пред нека одређена дешавања, наговестио је загонетно Медведев.

 

Он је такође истакао да су мере на које се одлучила ЕУ, заправо мере које су усмерене против обичних грађана Русије, и да немају ништа заједничко са мерама које се уводе против Кремља, због његове политике.

 

“То је једно конкретно пљување у лице сваком грађанину Русије”. Овим чином ЕУ је “директно и без околисања” поручила свим држављанима Русије:”Ви сте за нас људи друге класе”. “И шта да радимо са тим”, упитао је Медведев, одговоривши да Москва ипак неће одговорити на исти начин као Брисел.

Прочитајте још:  Хрватски лекари не желе вакцину

 

“Ми нисмо расисти за разлику од многих руководилаца тих земаља, чији су рођаци служили у Шуцштафелу (паравојној организацији под контролом Хитлера)”, закључује он.

 

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *