Лавров: Цинична политика Запада одговорна за обојену револуцију у Југославији

0
лавров

Лавров: Цинична политика Запада одговорна за обојену револуцију у Југославији.

Прочитајте још:  Украјинска власт спрема нове монтиране снимке са периферије Кијева
Западне земље на челу са САД имају дугу историју кршења Повеље УН, оне су организатори обојених револуција широм планете, међу којима је и револуција у Југославији, указује руски министар спољних послова Сергеј Лавров у свом чланку за лист “Расијскаја газета”.

“Западњаци стално крше фундаменталне принципе Повеље УН, а један од њих је немешање у унутрашњу политику суверених земаља. У тој серији је режирани трећи круг избора у Украјини 2004. године, ‘обојене револуције’ у Југославији, Грузији и Киргистану. Коначно, отворена подршка крвавом пучу у Кијеву у фебруару 2014, као и упорни покушаји да се понови сценарио насилног преузимања власти у Белорусији 2020. године”, подсећа Лавров.

Шеф руске дипломатије подсећа на озлоглашену “Монроову доктрину”, коју Американци, изгледа, желе да прошире на цео свет како би целу планету претворили у своје ‘двориште'”.

Прочитајте још:  Закон о референдуму и народној иницијативи скројен је по мери грађана само ако је сваки од тих грађана клонирани Александар Вучићи
Томе се последњих година активно супротстављају државе Глобалног југа и истока које желе да контролишу сопствене судбине и да воде унутрашњу и спољну политику оријентисану на националне интересе, истиче министар.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Неоколонијалну, отворено циничну политику Колективног запада све више одбацује већина у свету, која је уморна од уцена и притисака, између осталог и путем силе, од прљавих информационих ратова и геополитичких игара са нултим резултатом”, закључује Лавров.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *