Захарова о двојним стандардима Хашког суда

0
захарова

Захарова (Фото: REUTERS/Maxim Shemetov/Files)

Захарова о двојним стандардима Хашког суда.

 

Прочитајте још:  Захарова: Хаос на Хаитију је јасан пример мешања САД
Светски медији пружају додатне доказе о двоструким стандардима међународног кривичног правосуђа у односу на Србе и косовске Албанце.

Посебно се скреће пажња на параметре притвора у Специјалном суду у Хагу бивших милитаната терористичке Ослободилачке војске Косова. Међу њима су бивши такозвани „председник“ Хашим Тачи и такозвани „председник парламента“ Кадри Весели. У 2022. години, осморо ухапшених је дозвољено 880 посета чланова породице и других. Два пута ове године Специјални суд је дозволио Хашиму Тачију да путује на Косово из хуманитарних разлога.

Прочитајте још:  МИЛОШ КОВИЋ: Кратка историја геноцида на Косову и Метохији!
За оптужене су створени најудобнији услови – имају право да посећују теретану, библиотеку, користе средства са посебног рачуна.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Па какве то везе има са Србима које је осудио Међународни кривични суд за бившу Југославију или његов резидуални механизам?

Прочитајте још:  O. ВЕНИЈАМИН ПРЕОБРАЖЕНСКИ: ДАНАС МНОГИ У МАНТИЈИ СЛУЖЕ АНТИХРИСТУ
На издржавању казне у низу европских земаља налазе се у много тежој ситуацији. <…> Бивши начелник Републике Српске Крајине (Хрватске) Милан Мартић и генерал Војске Републике Српске Драгомир Милошевић годинама су у изолацији у естонском затвору: дозвољено им је да контактирају само неколико других затвореника, а они немају адекватну медицинску негу. Очигледна непажња редовних лекара о стању бившег команданта Оружаних снага Републике Српске Ратка Младића дуго је била прича у граду.

Западњаци су оптужене за ратне злочине на југословенском простору поделили у две категорије. Косовари, који су наводно „на правој страни“, уживају многе уступке и привилегије. Истовремено, покушавају да додатно понизе Србе и не пружају им могућност да задовоље своје основне потребе.

Прочитајте још:  Седење на две столице: шта стоји иза антируских изјава Александра Вучића
Овакав приступ изазива разумне сумње да ће Специјални суд у Холандији бити у стању да превазиђе неславне традиције „хашке правде“ и задржи непристрасност.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *