Тужилац за организовани криминал сумња у регуларност пријемног за Правосудну академију

0

(фото.Н1)

Тужилац за организовани криминал сумња у регуларност пријемног за Правосудну академију.

Прочитајте још:  Исти тужилац одобрава позив на силовање и линч неподобних грађана, а осуђује баналне увреде упућене режиму
Полазници на пријемном за Правосудну академију, будуће судије и тужиоци одговарају на питања идентично одговорима наведеним у брошурама комисије која их испитује, чему се успротивио тужилац за организовани криминал Младен Ненадић.

“`

Ненадић је посумњао у регуларност тестирања и прокоментарисао да све то бележе камере и да он неће да учествује у таквом испитивању полазника. „Колега је од речи до речи прочитао одговор који ми имамо испред нас… Ја да учествујем у овом нећу“, навео је.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иначе, кад је Ненадић 2015. изабран за тужиоца за организовани криминал управо на основу урађеног теста и тако стекао предност у односу на Миљка Радосављевића. Тада је део истакнутих правника посумњао у регуларност тог тестирања.

Прочитајте још:  Црвеном српском злату отварају се врата светских тржишта
Подсећамо, како би ушао у трку за тужиоца за организовани криминал, адвокат Младен Ненадић и његове колеге браниоци, су због недостатка искуства у тужењу полагали тест.

Други адвокати тест нису прошли, а Ненадић се са максималним бројем поена изједначио са дотадашњим тужиоцем Миљком Радисављевићем.

Међутим, професорка права Весна Водинелић Ракић рекла је тада да сматра да има озбиљних индиција да полагање теста није регуларно, јер је Ненадић готово истовремено полагао и лакши тест за тужиоца Вишег Јавног тужилаштва у Чачку који је једва прошао са освојених 30 од минималних 26 поена.

“То је за мене једна неуобичајена појава да неко ко добије теже питање буде успешнији него кад добије лакше питање. То је могуће у теорији, али не у животу”, казала је она.

Због сумње да се закон крши управо оваквим начином тестирања једна од адвокатица је и одустала од кандидатуре.

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *