У Источном Сарајеву велики хуманитарни концерт за Србе са Космета

0

У Источном Сарајеву велики хуманитарни концерт за Србе са Космета.

Прочитајте још:  Рудари „Колубаре“ због недостатка заштитне опреме и небриге режима масовно заражени са корона вирусом!
Хуманитарна организација “Срби за Србе” организовала је вечерас у Источном Сарајеву велики хуманитарни концерт, чији је приход од продаје улазница намењен за помоћ српским породицама са више деце на Косову и Метохији.

На концерту у новој спортској дворани, који се организује поводом славе града Источно Сарајево, наступаће етно-појац Бранка Зечевић, народни гуслар Максим Војводић, Српско пјевачко друштво Слога”, те културно-уметничка друштва “Бошко Вујадин”, “Братство”, “Јахорина”, “Младост” и “Славија”.

Прочитајте још:  КОМИЧНА БОШЊАЧКА СТРАНКА: Били смо против Срба 18 година, бићемо и даље!
Концерту су присуствовали и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, председник градске Скупштине Бранко Короман, начелник општине Пале Бошко Југовић, као и висока руска делегација, предвођена председником Међународне словенске академије наука, образовања, уметности и културе Сергејем Бабурином.

Представник Хуманитарне организације “Срби за Србе” из Источног Сарајева Марко Маунага рекао је новинарима да су веома задовољни одзивом публике, захваливши публици и учесницима на подршци.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Портпаролка ове организације Марија Моровић рекла је да из године у годину организују све више оваквих догађаја и тако повезују Србе широм свијета.

Прочитајте још:  ДРАМА KОД БЛАЦА : Социјалне раднице вукле децу и малтретирале њихову баку (Потресни снимци)
Подсетила је да су само у прошлој години “Срби за Србе” организовали чак 800 сличних догађаја широм света на којима је прикупљено више од 500.000 евра донација.

Она је напоменула да су од оснивања до данас прикупили више од 12 милиона евра донација, те да су успели да помогну више од 3.200 српских породица широм Балкана.

Прочитајте још:  ХОЋЕ СЕВЕР КиМ ДА "ОЧИСТЕ" ОД СРБА: Приштина опробаним методама застрашивања покушава да избегне међународне обавезе
Моровићева је истакла да помажу породицама са троје и више деце, осим у крајевима где је угрожен опстанак српског народа, када излазе у сусрет и породицама са мањим бројем деце.

Члан Културно-уметничког друштва “Младост” са Пала Јована Глигорић рекла је да им је много драго што имају прилику да наступе на овом концерту, наводећи да је у данашње време веома важно бити хуман.

Гуслар Максим Војводић истакао је да му је част и задовољство што ће наступити на хуманитарном концерту, те да ће се публици представити песмом о Косову.

Прочитајте још:  Шиптарске хорде поново хапсе Србе без икаквог разлога
Председница КУД-а “Братство” Биљана Ристић навела је да се сваки пут радо одазивају на све манифестације, посебно ако су хуманитарног карактера, а вечерас ће се представити четири групе са око 150 извођача.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *