Медицински факултет у Нишу “грешком” наручио 200 флаша вискија

2

foto: PxHere

100 флаша Балантајнса, као и по 50 флаша Чиваса и Џонија Вокера наручио је нишки Медицински факултет у склопу јавне набавке вредне 1,5 милиона динара. Деканица Добрила Станковић Ђорђевић каже да је то грешка, да ће је исправити и да ће наручити количину исту као претходних година, а да је виски потребан за прославу Дана факултета, славе и Нове године.

Нишки Медицински јавну набавку је расписао под ознаком “пића, дуван и сродни производи”. На списку нема дувана, али има 200 флаша вискија, од по 0,7 литара.

Станковић Ђорђевић каже да је особа задужена за требовање јуче упутила допис Служби за јавне набавке да је направљена грешка.

Медицински факултет је послао на објављивање јавну набавку за пиће и сродне производе у понедељак 11. септембра. Особа задужена за требовање је 13. септембра упутила допис Служби за јавне навке да је направљена грешка у захтеву за набавку вискија – наводи деканица.

Тврди да Служба за јавне набавке припрема измену конкурсне документације и да ће требована количина вискија бити иста као и претходних неколико година.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, не прецизира која је то количина, а на Порталу јавних набавки нема сличних тендера Медицинског факултета у Нишу за 2022. и 2021. годину.

На питање због чега је немедицинско алкохолно пиће потребно једном факултету, деканица одговара – за прославу Дана факултета, за славу и прославу Нове године.

Алкохолна пића се не пију ван организованих коктела поводом наведених прослава – поручује Станковић Ђорђевић.

Осим вискија, на списку је 200 капућина Рауцх цреам милкy од 0,25 милилитара, по 4.480 кесица Несцафе 3 ин 1 и Несцафе 2 ин 1, 100 паковања Гранд Голд кафе од по 200 грама, 5 литара млека Моја кравица са 1,5% млечне масти и 25 литара Моје кравице са 2,8% млечне масти, као и 5 литара Моје кравице без лактозе.

Прочитајте још:  Нова криза: Британци пред несташицом која ће их заболети више него ишта

Ту су и сокови – 400 литара негазираног сока од наранџе без додатог шећера, 500 литара сока од брескве, 300 литара сока од јабуке, такође без додатог шећера, 160 литара сока од боровнице, 300 флаша од 1,5 литара Биттер Лемон-а, 300 паковања Цоца Цола-е од 2 литра, 120 флаша Фанте од 2 литра, 300 флашица од 0,5 литара Биттер Лемон-а, као и по три флашице сока од брескве, од наранџе и јабуке од по 250 милилитара.

Потребно им је и 800 пластичних чаша за једнократну употребу, 600 флаша од 1,5 литара воде Хеба, 300 флашица од 0,5 литара Аqуа виве, 15 кутија чаја од нане и исто толико од камилице, као и 10 килограма шећера.

За све то Медицински факултет у Нишу издваја 1,2 милиона динара без ПДВ-а.

Јужне вести

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Медицински факултет у Нишу “грешком” наручио 200 флаша вискија

  1. Повратни пинг: ПОГИНУО РАДНИК У НИШУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *