Мистерија тунела испод црногорског суда

0
тунела

(Фото EPA-EFE/MONTENEGRO INTERIOR MINISTRY)

Министар правде у влади Црне Горе Марко Ковач казао је да у депоу Вишег суда у Подгорици, до ког су непознате особе прокопале тунел, у овом тренутку недостаје 19 комада ватреног оружја. Никола Терзић, в. д. директора црногорске Управе полиције, навео је два могућа мотива за упад у судски депо кроз тунел.

Ковач је казао да из депоа Вишег суда у Подгорици недостаје оружје из предмета који су правоснажно окончани и делом из предмета који нису окончани.

Ковач је на ТВ Вијести додао да има одобрење надлежних органа да то саопшти, да су неки предмети завршени и прије 15 и 20 година, али да су неки предмети везани за организовани криминал.

Ковач је објаснио да предмети нису повезани и да је још рано причати о крајњим мотивима.

Судија Вишег суда Весна Ковачевић је, у истој емисији, рекла да пушка којом је убијен Душко Јовановић није украдена из депоа Вишег суда.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ковачевић је додала да не може са сигурношћу да каже да ли је тај доказ приликом упада у депо компромитован.

„Колико ја знам, а желим да баратам само само чињеницама, како је мени речено из повјерљивих извора, тај доказ није компромитован”, изјавила је Ковачевићева.

Председник Владе Црне Горе Дритан Абазовић сазвао је за седницу Вијећа за националну безбедност.

Вршилац дужности директора црногорске Управе полиције Никола Терзић изјавио је да верује да ће истрага у вези са ископавањем тунела испод подгоричког Вишег суда врло брзо довести до имена шест особа, за које се након прегледа видео материјала са надзорних камера претпоставља да су осумњичени у овом случају.

Прочитајте још:  Ратне заставе муслиманске војске на мечу БиХ и Црне Горе

Терзић је потврдио да из судског депоа, до ког је ископан тунел дуг 30 метара, недостаје одређена количина ватреног оружја, повезујући нестанак доказа са ометањем истрага које се односе на кавачку криминалну групу. Он је рекао и да су се у депоу налазили докази о убиству Душка Јовановића и није искључио могућност да је контаминација тих доказа могући мотив овог криминалног дела.

Терзић је навео да је комби, за који се сумња да је употребљен у овом случају, а који је пронађен у Ботуну, купљен у Никшићу и да је то учинио држављанин Босне и Херцеговине.

„Сумњамо да су овај комби та лица користила да дођу до позиције центра града, и да се касније истим тим возилом одвезу. Скидају се видео-надзори у ужем и ширем делу Подгорице, и на тим надзорима имамо одређена лица за која можемо да претпоставимо да су учествовала у копању тунела зато што су специфично обучена, што се крећу у групи, што имају одређене ранце или кофере у којима, можемо да претпостављамо, можда носе лопате и оруђе које су користили, или потенцијално можда одређене предмете који су нестали из депоа”, казао је он.

Упитан да ли зна имена шест осумњичених за ископавање тунела, Терзић је одговорио одречно, рекавши да ће брзо имати такав податак. Додао је да се још увек не зна шта недостаје из депоа Вишег суда.

„Попис још увек траје. Недостају одређена ватрена оружја из одређених предмета, и ја имам своје лично мишљење да је циљ био да се дође у посед одређених предмета који потенцијално сутра могу бацити на колена истраге против једне озбиљне криминалне групе”, додао је он.

Прочитајте још:  Кнежевић: Милојко Спајић нема моју подршку да гласа за Резолуцију о Сребреници

На питање да ли говори о „кавачком клану”, Терзић је одговорио потврдно.

Упитан да ли су списи предмета убиства власника „Дана” Душка Јовановића били у депоу Вишег суда и да ли је тај предмет контаминиран, Терзић је саопштио да су његова сазнања да се тај предмет налази у депоу, преноси Спутњик.

„Апсолутно себи не бих дозволио тај луксуз да искључим да је мотив оних који су учествовали у овим криминалним актривностима био и да можда дођу до тих предмета и да на неки начин изврше контаминацију трагова кад је у питању ватрено оружје којим је, како се сумња, извршено убиство Душка Јовановића. Ради се о аутоматској пушци”, навео је Терзић за „Вијести”.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *