Украјина убацила Ким Џонг Уна у базу „Миротворац”

0
путин

Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун се од 6. септембра налази у бази украјинског сајта „Миротворац“, а као образложење наводи се његово учешће у уценама нуклеарним оружјем, реализација илегалних ракетних и нуклеарних програма, као и сајбер криминал.

На ту вест реаговала је званична Москва, а заменик министра иностраних послова Русије Михаил Галузин казао је да је укључивање севернокорејског лидера у базу „Миротворца” још једна провокација кијевског режима и покушај да се сви застраше, изјавио је .

„То је још једна провокација кијевског режима, покушај да се сви застрашимо, али то је узалудан покушај као и све што ради сајт ‘Миротворац’ и они представници кијевског режима који стоје иза њега”, рекао је он.

Сајт „Миротворац“ је познат је по скандалозним постовима у којима се објављују лични подаци руских и страних новинара, глумаца, политичара и свих оних који наводно представљају претњу националној безбедности Украјине. На списку су и они који су посећивали Крим, као и новинари који су имали акредитације Донбаса и извештавали са тог ратног подручја.

Оне који се нађу на том сајту украјински „Миротворац“ обично називају „сепаратистима“, „сарадницима терориста“, „антиукрајинским пропагандистима“, „агентима Кремља“ и сл.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *