Италијанска премијерка у борби против миграната: ЕУ да спречи њихов долазак

1

TANJUG/AP Photo/Gregorio Borgia Италијанска премијерка Ђорђа Мелони

Италијанска премијерка у борби против миграната: ЕУ да спречи њихов долазак

Италија ће предузети “ванредне мере” у борби против илегалне миграције и притиска на земљу који је ове године постао неподношљив, изјавила је италијанска премијерка Ђорђа Мелони, преносе “РИА Новости”.

“Италија и Европа не могу да прихвате тако огромну масу људи”, казала је Мелони у видео снимку постављеном на друштвеним мрежама.

Мелони је додала да је позвала председницу Европске комисије Урсулу фон дер Лајен да посети острво Лампедузу како би се “уверила у озбиљност ситуације” и такође затражила од председника Европског савета Шарла Мишела да питање миграција уврсти на дневни ред самита ЕУ у октобру.

Према њеним речима, Рим сматра да је неопходно да се одмах покрене паневропска мисија ЕУ како би се бродовима који превозе илегалне мигранте блокирао излазак на море.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Италијанска влада одмах намерава да предузме хитне мере како би се изборила са бројем искрцавања миграната на наше обале. Намеравам да поновим захтев за хитну мисију ЕУ како би се блокирао пролазак пловила с мигрантима”, нагласила је.

Председница италијанске владе је навела да ће Министарство одбране добити инструкције да брзо направи нове објекте за мигранте како би их било довољно за задржавање илегалних имиграната.

“Ови објекти ће се градити на местима са веома малом густином насељености, где ће бити лако спровести границе и надзор”, истакла је Мелони.

Власти на острву Лампедуза, јужно од Сицилије, прогласиле су у среду ванредно стање због још једног таласа миграната који је стигао на острво. Тамо је у претходна три дана стигло више од 8.000 илегалних миграната.

Прочитајте још:  УЛОГ ЈЕ ЦЕЛА РУСИЈА: Руси су ово схватили неозбиљно, једини излаз им је пад Кијева! (ВИДЕО)

Само у уторак на острво, где живи 6.000 људи, дошло је рекордних више од 5.000 избеглица. Док власти улажу напоре да уклоне мигранте са Лампедузе, нови илегални мигранти настављају да пристижу на острво.

У петак ујутро, известио је италијански Црвени крст, тамо је било 3.800 људи.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Италијанска премијерка у борби против миграната: ЕУ да спречи њихов долазак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *