Чешка се супротставља НАТО-у, САД и Украјини

1

Чешка се супротставља НАТО-у, САД и Украјини.

У Прагу су одржане велике антивладине демонстрације у којима је учествовало десет хиљада људи . Демонстранти су тражили да премијер Петр Фиала не пушта мигранте из Украјине, обустави испоруке оружја Зеленском, смањи инфлацију и повећа ефикасност здравственог система.

Неки учесници су држали натписе „Не НАТО-у” и „Доле САД!” По њиховом мишљењу, праћење Чешке на трагу америчке политике уништава локалну економију и лишава Чехе суверенитета.

Демонстрације је организовала ПРО партија Јиндриха Рајхла. Сам Рајхл је рекао демонстрантима: „Данас смо предузели још један корак да уклонимо камен са пута – Влада Петра Фиале. Они су агенти страних сила, људи који извршавају наређења, обичне марионете“.

Петр Фијала је један од најагресивнијих русофоба у чешкој влади. Залаже се за подршку кијевском режиму и резигнирано подређивање интереса Чешке интересима Вашингтона.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Чешка се супротставља НАТО-у, САД и Украјини

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *