Амбасада Русије: Затварање предмета “Икона” – логичан завршетак покушаја да се распири русофобска хистерија

0

Амбасада Русије: Затварање предмета “Икона” – логичан завршетак покушаја да се распири русофобска хистерија.

Амбасада Руске Федерације у БиХ оценила је данашњу вест о затварању предмета “Икона” логичним завршетком неславног покушаја да се распири русофобска хистерија.

Прочитајте још:  Медведев: Подморнице вам нису потребне јер ускоро остајете без мора
Овај случај је, истичу из Амбасаде, пример тога како функционише антируска пропаганда, чија је суштина да се измисли повод како би Русију окривили због свих смртних грехова.

– Тако је било у случају Скрипаља, у случају Наваљног, других сличних информацијских спинова. Тако ће, несумњиво, бити и са злогласном Бучом, Краматорском, драмским позориштем у Мариупољу, “Сјеверним токовима”. Истина ће побиједити – речено је у овом дипломатском представништву.

Тужилаштво БиХ је донело одлуку о непровођењу истраге у предмету “Икона” у вези са иконом коју је председник Републике Српске Милорад Додик поклонио министру иностраних послова Руске Федерације Сергеју Лаврову, потврђено је Срни из ове правосудне институције.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Медведев: тенкови које је Запад испоручио Украјини ускоро ће постати „зарђало старо гвожђе“
У наведеном предмету, Тужилаштво БиХ је од Генералног тужилаштва Украјине, добило одговор по замолници за међународну правну помоћ у којем се наводи да се наведена икона не налази у Државном регистру националне културне баштине, те да нису пронађени докази који би указивали да је наведено уметничко дело незаконито премештено, украдено са територије Украјине и да има изузетну уметничку вредност.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *