ИРАН НУДИ РЕШЕЊЕ ЗА КОНФЛИКТ У УКРАЈИНИ: Огласио се председник Раиси

0
Ебрахим Раиси (Фото: Јутјуб)

Ебрахим Раиси (Фото: Јутјуб)

Ирански председник Ебрахим Раиси изјаснио се против сукоба у Украјини и понудио посредовање Техерана у преговорима између Москве и Кијева, преноси Њузвик.

„Више пута смо изјављивали да смо спремни да делујемо као посредник како бисмо постигли прекид непријатељстава између Руске Федерације и Украјине“, рекао је он на заседању Генералне скупштине Уједињених нација.

Ирански лидер је напоменуо да САД играју дестабилизујућу улогу пружајући Кијеву велике количине војне помоћи.

„Зашто таква журба да се испоручи војна опрема и генеришу доларски износи од тих залиха и продаје, уместо да се енергично уђе у арену да помогне окончању непријатељстава и промовисању мира?’’, рекао је.

У августу је портпарол Министарства спољних послова ИРана Насер Канани Чафи рекао да западне земље користе ситуацију у Украјини да тестирају своје оружје.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Надамо се да ће (…) земље које неустрашиво наоружавају једну од страна у сукобу и виде украјинску кризу као прилику за тестирање свог различитог оружја обратити пажњу на политичко решење како бисмо видели крај ове кризе“, рекао је он на конференцији у Техерану хе.

Дипломата је рекао да је Иран уложио много напора да оконча украјински сукоб. Техеран види дијалог као најбољи начин за његово решавање, истакао је он.

Pravda

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *