Бела кућа поручила Украјинцима: Све што сте тражили за контраофанзиву, добили сте

0

САД су Украјинцима дале све што су тражили да изведу контраофанзиву, изјавио је портпарол Савета за националну безбедност Џон Кирби, преноси ТАСС.

“Све што је украјинска војска тражила да им је потребно за контраофанзиву, добила је од Сједињених Држава, од наших савезника и партнера”, казао је Кирби на брифингу, истакавши да је америчка подршка “без преседана, историјска и да она у великој мери обезбеђује напредак операције”.

Бела кућа данас ће саопштити састав новог пакета наоружања и муниције припремљене за испоруку Кијеву.

Медији су раније пренели да администрација америчког председника Џозефа Бајдена тренутно не планира да објави своју одлуку о томе да ли ће испоручити ракете дугог домета Кијеву током посете украјинског председника Владимира Зеленског Вашингтону, која је планирана за данас.

Како се истиче, Кијев већ дуже време тражи ову врсту наоружања, а украјински званичници су се надали да ће председник Бајден следеће недеље одобрити испоруку војно-тактичког ракетног система АТАЦМС, вођеног ракетног система земља-земља са дометом преко 400 километара, наводе украјински извори.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кремљ је упозорио да би снабдевање ракетама дугог домета представљало црвену линију, а слична упозорења стигла су из Москве и у вези са другим врстама наоружања.

Велика Британија и Француска су већ обезбедиле ракете дугог домета “сторм шедоу”, које лете до 240 километара.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *