Лавров: Нацисти преко реда у ЕУ, а Србија и Турска чекају деценијама

0
нато

Сергеј Лавров (Фото: РИА)

Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ предлаже да се Украјина прими у Европску унију преко реда док Србија и Турска већ деценијама воде преговоре о придружењу, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров на седници Савета безбедности светске организације о Украјини.

„Из Брисела се сада чују позиви за проширење састава земаља чланица ЕУ што је могуће пре, укључујући конкретно, балканске земље. Али, главни ентузијазам није присутан због Србије и Турске које деценијама воде безнадежне преговоре о ступању у ЕУ, већ због Украјине”, објаснио је дипломата.

 

Он је истакао да је Борељ недавно без устезања изјавио да кијевски режим треба да буде примљен у ЕУ што пре.

„Како кажу, за то би биле потребне године, али сада је могуће и без било каквих критеријума. Србија, Турска и остали ће сачекати, а нацисти ће бити примљени у Европску унију преко реда”, закључио је Лавров, преноси Танјуг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Претходно, председник Србије Александар Вучић изјавио је за „Фајненшел тајмс” да Европска унија никада није Србији пружала толику подршку као Украјини.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *