Русија: Србија на листи пријатељских и неутралних земаља, могућа трговина на финансијским тржиштима

0
Србија русија

Србија русија(фото:Завтра.ру)

Русија: Србија на листи пријатељских и неутралних земаља, могућа трговина на финансијским тржиштима.

Влада Русије донела је одлуку и саставила списак земаља, које могу да учествују у трговини девизама у Русији. На листи се налази 31 земља, а међу њима је и Србија као једина држава из региона.

Прочитајте још:  Руске трупе држе готово цео Луганск и Доњецк,у Украјину стиже највећа испорука оружја у последњих 30 година
На листи су се нашли и Азербејџан, Јерменија, Белорусија, Киргистан, Таџикистан, Туркменистан, Узбекистан, Алжир, Бангладеш, Бахреин, Бразил, Венецуела, Вијетнам, Египат, Индија, Индонезија, Иран, Казахстан, Катар, Кина, Куба, Малезија, Мароко, Монголија, Уједињени Арапски Емирати, Оман, Пакистан, Саудијска Арабија, Тајланд, Турска и Јужна Африка.

Како се наводи у званичном саопштењу, “иностраним кредитним организацијама и брокерима из пријатељских и неутралних земаља” биће дозвољено учешће у трговини не само на девизном тржишту, већ и на тржишту финансијских деривата.

Прочитајте још:  Британци шаљу Шиптаре са Косова и Метохије да ратују у Украјини?
Документ је потписао премијер Михаил Мишустин, а креиран је као допуна закону који је усвојен у јулу ове године, а који гласи “О организованим трговинама”.

“Ове норме усмерене су на повећање ефикасности механизама директног конвертовања националних валута пријатељских и неутралних земаља и формирање директних вредности страних валута према рубљи у циљу задовољавања потражње руске привреде за плаћањима у националној валути”, објашњава се у документу, објављеном данас на сајту Владе Русије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *