ОВО ЈЕ ИСТОРИЈСКИ ГОВОР! Абас: Палестинци ће победити и славити у Јерусалиму

2
абас

Махмуд Абас

Палестински лидер Махмуд Абас одржао је говор на Генералној скупштини УН. Абас је током обраћања нагласио да је мир на Блиском истоку немогуће постићи без палестинске државе.

Запратите Телеграм канал НАЦИОНАЛНА ОФАНЗИВА са најновијим вестима из земље и света!

– Греше они који мисле да мир на Блиском истоку може завладати, а да палестински народ не ужива своја пуна национална права. И даље се надамо да ће ваша цењена организација спровести своје резолуције којима се захтева окончање израелске окупације наше територије и остварење независности потпуно суверене државе Палестине са источним Јерусалимом као главним градом – рекао је Абас.

Он је нагласио да израелска влада наставља нападе на Палестинце у Гази и на Западној обали, а представница Израела напустила је скупштину не желећи да слуша Абасово излагање.

– Даме и господо, док стојим пред вама овде, израелска расистичка, десничарска влада наставља са нападима на наш народ. Њени расистички и терористички насељеници настављају да застрашују и убијају наше људе, уништавају куће и имовину, краду наш новац и имовину. Из ког разлога? Не знам. Ово се ради пред очима света и пролази потпуно некажњено – рекао је Абас.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Палестински лидер је даље појаснио да Израел мора сносити одговорност за последице својих поступака, упитавши “Зашто прихватате да је Израел држава изнад закона?”

Абас је на крају поручио да ће Палестинци из свега изаћи као победници.

– Одајем почаст нашим мученицима и нашим храбрим заробљеницима и нашим херојским страдалницима. Победа је наша. Прославићемо независност наше земље у Јерусалиму, нашој вечној престоници и цвету свих градова. Они то виде као немогуће, а ми као неизбежну – закључио је Абас.

Прочитајте још:  Сенилни Бајден и даље не престаје са изненађењима. Овај пут меша Палестину и Египат (видео)

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “ОВО ЈЕ ИСТОРИЈСКИ ГОВОР! Абас: Палестинци ће победити и славити у Јерусалиму

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *