Ракетни напад на штаб Црноморске флоте у Севастопољу

0

Севастопољ www.globallookpress.com © Aleksander Lyskin/Global Look Press

Непријатељ је извршио ракетни удар на штаб руске Црноморске флоте у Севастопољу, јавио је губернатор Севастопоља Михаил Развожајев на свом Телеграм каналу.

“Пажња свима! Могућ је још један напад”, додао је Розвожајев и замолио мештане да не одлазе у центар града и да не напуштају своје зграде.

На звук сирене, сви који су у близини штаба флоте треба да крену у склоништа, упозорио је и поделио на Телеграму детаљно упутство како деловати у случају звучног сигнала “пажња сви” или гласовног саопштења о ваздушној узбуни.

Премда, како је јавио у најновијој објави, управо је прекинута узбуна за ракетну и ваздушну опасност, али људи и даље не би требало да иду до центра града.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Фрагмент ракете је пао у близини позоришта Луначарски, написао је Развожајев на Телеграму и упозорио становнике Севастопоља да у случају да наиђу на делове ракете, не прилазе већ позову надлежне органе.

Ватрогасци предузимају све мере да пожар угасе што пре, јавља он.

“На лице места стигле су све службе хитне помоћи као и представници Министарства за ванредне ситуације (МЧС). Информације о настрадалима се разјашњавају”, истиче губернатор.

Према његовим речима, спремна је и аеромобилна група снага МЧС тј. сачињена од обучених и опремљених специјалних снага које делују у зони катастрофе тако што користе авијацију и ваздухопловне технологије за решавање најхитнијих задатака, с обзиром да од брзине деловања специјалних служби у критичним ситуацијама зависи много.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *