Демократе позивају сенатора Менендеза, ког је Вучић оптужио да лобира за Шиптаре, да поднесе оставку због корупције

0

Роберт Менендез

Амерички демократски посланици из државе Њу Џерси позвали су сенатора Боба Менендеза, који представља њихову државу у Сенату, да поднесе оставку због озбиљних оптужби за подмићивање изнетих против њега, преноси портал Аксиос .

Јуче је и председник Србије Александар Вучић изјавио у Њујорку да је јасно да је амерички сенатор Боб Менендез, који је оптужен за коруптивне радње, „плаћена страна албанаца” и да ће све то сада полако излазити на видело.

„Реч је о човеку који је најмоћнији албански лобиста и не постоји нико ко је био лошији према Србима и ко је обављао прљавији посао у корист Албанаца од Боба Менендеза”, рекао је Вучић новинарима на маргинама заседања Генералне скупштине УН .

Подсећамо, Канцеларија америчког тужиоца на Менхетну оптужила је Менендеза и супругу да су примили хиљаде долара мита у замену за коришћење моћи и утицаја које има као сенатор, како би заштитили и помогли бизнисменима да се обогате, као и да омогуће корист влади Египта.

Гувернер државе Фил Марфи, председник државне скупштине Крег Кофлин и председник Државне демократске партије Лерој Џонс обратили су се Менендезу са овим предлогом, наводи се у извештају.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Њих је подржао представник Френк Палоне, који је рекао да Менендез „треба да поднесе оставку у најбољем интересу наше државе“.

Конгресмен Енди Ким је рекао да Аксиос Менендез не може да се фокусира на своје особље „док се бави тако важним правним питањем“, додајући да „треба да поднесе оставку“.

Скоро сви представници држава у Конгресу САД дали су сличне изјаве.

Прочитајте још:  ПОТВРЂЕНО ПИСАЊЕ НАШЕГ ПОРТАЛА: НЕНАД ЧАНАК У ФУНКЦИЈИ ЦРНОГОРСКИХ КРИМИНАЛНИХ ГРУПА И МИЛА ЂУКАНОВИЋА

Истовремено, сам Менендез је рекао да не планира да поднесе оставку, наговештавајући да би оптужбе против њега могле бити расно мотивисане с обзиром на његово хиспано порекло. Рођен је од кубанских родитеља који су емигрирали у Сједињене Државе 1953. године.

„Није ми промакло колико брзо неки пожурују да осуде Латиноамериканца и гурну га са места“, цитира Аксиос сенатора. “Ја не идем нигде.”

Како је објављено, америчко министарство правде у петак је оптужило Менендеза и његову супругу за корупцију и коришћење свог утицаја за тајну помоћ Египту. Извештава се да су Менендез и његова супруга „били умешани у корумпиране везе“ од најмање 2018. до 2022. године. Према документу, сенатор је узимао мито у готовини, злату, хипотекама, аутомобилима и другим драгоценостима.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *