Тривић у Сарајеву: Против сам самосталности Српске, Шмит није наша битка

0
тривић

Јелена Тривић

Предсједник Народног фронта Јелена Тривић гостујући на Федералној ТВ изнијела је низ ставова у којима је поручила да није за остамостаљење Републике Српске, да Kристијан Шмит није битка њене странке, а искористила је и прилику да се пожали јер добија пријетње због негативних коментара на билборде “Граница постоји”.

На питање новинарке у чему је разлика између њене политике и политике СНСД-а, Тривићка каже да неке сличности постоје.

“За мене је Република Српска темељ моје политике. Н: Унутар БиХ? Наравно, унутар БиХ. Неки други говоре о отцјепљењу. Моја политичка опција не говори о сецесији. Ви мене питате гђе је разлика, ето ту је разлика. Н: Нити подржавате? Не, јер знам чему то даље води. То не би било добро никоме. Ни региону, ни БиХ, ни људима који овђе живе и који све више због такве реторике одлазе. Ако хоћете ево и по питању актуелне теме везане за кампању “Границе постоје” коју из сјене води СНСД. Ни с тим се не слажем. Није добро излазити на међуентитетске линије и давати сигнале тензија и потенцијални сукоба. Све политичке теме рјешавају се за политичким столом, то је мој политички став”, рекла је Тривићка.

Она је искористила прилику да се пожали на пријетње које добија због коментара на БХТ о билбордима у Републици Српској “Граница постоји”.

“Мени је због таквог става у једној емисији на једној ТВ која се емитује на територији цијеле Републике Српске поручено “ако ти се не свиђа билборд иди објеси се на Трг Kрајине”. У таквој атмосфери ја заступам своје политичке ставове”, рекла је Тривићка.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  СИПА врши провере Шмита

На питање новинарке зашто је одбила сусрет са Kристијаном Шмитом уз коментар да је Шмит једина тема на којој је на истој страни са Додиком, Тривићка демантује тврдњу.

“Нисам никада у истој колони са Милорадом Додиком. Ја њега (прим. аут. Kристијана Шмита) не зовем туристом, не говорим му ружне ријечи, не бавим се омаловажавањем било кога па ни њега. Нисмо се састали јер нисмо хтјели да будемо ми ти преко којих се прелама нешто што је условно речено вербални рат између њих двојице. Зашто бисмо ми били статисти и додавачи пешкира? То није наша битка. Питање је зашто је Шмит упао у матрицу Милорада Додика да се тако препуцавају. С друге стране неки потези Kристијана Шмита су ишли у корист Милорада Додика тако да нисмо с њим у колони. Састала сам се са Шмитом прошле године, једина ствар коју сам му рекла о Додику је да ћу га побиједити на изборима, односно да ће га народ скинути и да нам не треба нико са стране”.

Иако тврди да је ријеч о вербалном препуцавању Додика и Шмита, Тривићка избјегава чињеницу да се управо због Kристијана Шмита суди предсједнику Републике Српске јер је поштовао одлуке Народне скупштине. За њу је Kристијан Шмит реалност.

“Шмит није овђе да би играо у корист опозиције или Додика. Он је овђе са инструкцијама земаља које стоје иза њега. Шмита не можете посматрати као Kристијана Шмита, него морате посматрати земље које стоје иза њега. Ви можете да затворите очи или да будете реални”, рекла је Тривићка.

Она поручује да је политика супротстављања наметањима Kристијана Шмита, коштала Републику Српску инвестиција.

Прочитајте још:  Милојко Спајић: Остварена је велика победа. Нећемо са ДПС-ом и Уром, очекујемо да се Влада што пре формира

“Ако би ико могао да се љути на Kристијана Шмита то сам ја и грађани који су гласали за мене. Због оне његове реченице три дана након избора – биле су мање неправилности, ови који су поражени нека признају побједу јер се на изборима некад губи, некад добија. Ови који губе има времена за њих, што је било упућено мени”, рекла је Тривићка и још једном поновила да је покрадена на изборима”.

На питање како гледа на оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика каже да не вјерује у правосуђе БиХ.

“Што се тиче тога ја сам рекла да је то његова лична ствар. Он је закувао сам и држим се тог става. Тражио је кризу, производи кризе, стално је генератор кризе и дошао је у ову ситуацију. Нити му помажем нити му одмажем. Није моја ствар”, поручује Тривићка и каже да јавност у ФБиХ треба да разумије да Милорад Додик нема подршку већине у Републици Српској.

АТВБЛ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *