Француска опет гори! ДЕСЕТИНЕ ХИЉАДА ЉУДИ НА УЛИЦАМА ПАРИЗА ПРОТИВ ПОЛИЦИЈСКОГ НАСИЉА!

0

Протести у Француској

Демонстрације против „полицијског насиља“ окупиле су у суботу 31,3 хиљаде демонстраната у Француској, саопштило је француско Министарство унутрашњих послова.

Општа конфедерација рада и партија Непокорена Француска, које су организовале акцију, тврде 80 хиљада учесника широм земље. У Паризу је, према подацима власти, у колонама било 9 хиљада демонстраната, према организаторима – 15 хиљада.

Како се наводи, током акције у Паризу, која је повремено добијала насилне форме, демонстранти су повредили три полицајца, напали полицијски аутомобил и извели погром у експозитури банке на северу престонице.

„Снажно осуђујем ове нападе и изражавам подршку нападнутим и повређеним полицајцима“, написао је префект париске полиције Лоран Нуњез на Мрежи Кс (раније Твитер).

Министар унутрашњих послова Џералд Дарманин такође је прокоментарисао поступке демонстраната: “Париску “манифестацију” пратило је неприхватљиво насиље над снагама реда и закона. Видимо куда води мржња према полицији.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према писању француских медија, убрзо након што је колона од неколико хиљада демонстраната почела да се креће, придружиле су јој се стотине људи обучених у црно, скривених лица. Ови људи су накнадно покушали да изазову нереде, а посебно су гађали полицијски аутомобил на булевару Клиши и разбили га металним шипкама.

Лист Фигаро известио је у суботу увече о шест хапшења током демонстрација у Француској, укључујући три хулигана притворена у Паризу.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *