Немачка политичарка: Да ли сте ви свесни да Украјинци могу нашим нуклеарним ракетама напасти Москву

0
ракета

Севим Дагделен, чланица немачке опозиционе Леве партије, изразила је забринутост због крстарећих ракета дугог домета Таурус.

Она страхује да би ове ракете, које би Берлин требало да испоруче Kијеву, потенцијално могле да буду опремљене нуклеарним бојевим главама.

Према недавном парламентарном захтеву, посланица је изразила своју забринутост да ли је „савезна влада у потпуности свесна различитих конфигурација ракета Таурус и њихове потенцијалне компатибилности са нуклеарним оружјем“.

Примедбе долазе након што је Дагделен прошлог месеца упозорила да би „Украјина могла користити ракете Таурус, које имају домет од 500 километара и које су способне да погоде руске градове далеко изван украјинске границе. То би довело до даље опасне ескалације и гурнути Немачку ка директном рату са Русијом“.

Она је одбацила уверење немачке владине коалиције да ће „Украјина моћи да се контролише и избегне да овим оружјем погоди мете у Русији”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На крају крајева, Украјина већ изводи ударе на руску територију, о чему су недавни напади беспилотних летелица на Москву били јасан доказ“, нагласила је Дагделен.

 

Wебтрибуне.рс

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *